Ultima piesă din puzzle: Lance Stroll va concura în 2019 pentru Racing Point, noul nume al echipei Force India

de Daniel Popescu
Luni, 03.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lance Stroll a semnat un contract pentru sezonul 2019 cu Racing Point, numele sub care va fi cunoscută echipa Force India începând de anul viitor.

Grila de start a sezonului 2019 a Formulei 1 mai avea o singură necunoscută: numele coechipierului lui Sergio Perez la Force India.

Iată însă că ultima piesă a acestui puzzle a fost clarificată, după ce Lance Stroll a semnat un contract cu echipa cu sediul la Silverstone pentru sezonul 2019. Mutarea era una așteptată în contextul în care tatăl său, Lawrence Stroll, a achiziționat Force India în cursul acestui an de la omul de afaceri indian Vijay Mallya.

Stroll are în palmares două sezoane în Formula 1 alături de Williams, iar cel mai bun rezultat al său a fost un loc trei în Marele Premiu din Azerbaidjan din 2017. "Acesta este inceptul unei călătorii incredibile în cariera mea în Formula 1. Aștept cu nerăbdare să lucrăm cu o echipă de succes cu o cultură grozavă. Este o nouă provocare și sunt entuziasmat să îmbrățișez această nouă oportunitate", a declarat el.

La scurt timp, Force India a anunțat că, începând din sezonul 2019, își va schimba numele în Racing Point, ca urmare a schimbării proprietarului.

Prin urmare, numele Force India va dispărea din Formula 1 după 11 sezoane. Echipa s-a format la finalul anului 2007, când Mallya a cumpărat echipa Spyker.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru