Uber și Toyota vor să colaboreze în dezvoltarea mașinilor autonome: “Am avut discuții foarte bune despre creșterea acestui parteneriat”

de Petre Barac
Vineri, 23.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber și Toyota au în plan să facă echipă în vederea dezvoltării tehnologiilor necesare pentru mașinile autonome, potrivit Bloomberg.

În cel mult un an, cei de la Uber și-au propus să introducă în rețeaua lor de ride sharing primul autovehicul autonom.

“În mai puțin de un an, mașinile autonome vor fi văzute pe străzi și vor face parte din rețeaua noastră. Mult mai rapid decât v-ați aștepta,” a fost declarația lui Dara Khosrowshahi, CEO-ul Uber.

Pentru acest obiectiv, Uber ar putea să semneze un parteneriat cu Toyota, directorii celor două companii fiind în relații bune, iar colaborarea este așteptată să fie anunțată în curând, potrivit celor de la Bloomberg.

Mai mult decât atât, șeful Uber a scris pe Twitter despre o întâlnire cu directorii Toyota, în cadrul căreia au purtat “discuții foarte bune despre creșterea parteneriatului #autonom”.

Ambele companii au început cercetările în acest domeniu, însă pe căi separate. În urmă cu doi ani, Toyota a cumpărat acțiuni la Uber, dar nu a dezvăluit proporția pachetului achiziționat.

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru