Uber introduce noi măsuri de siguranță pentru șoferi și pasageri: apel rapid la 112 și informarea prietenilor despre cursă

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 17.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber va introduce o serie de măsuri de siguranță pentru șoferi și pasageri, iar cele mai importante sunt posibilitatea de a suna rapid la 112 și de a trimite datele despre cursă unui număr de până la 5 prieteni.

Serviciile de ride-sharing reprezintă o alternativă de transport pentru persoanele care vor să evite utilizarea taxi-urilor din diverse motive, însă acestea au fost criticare constant pentru unele neajunsuri cu privire la siguranță.

În acest sens, cei de la Uber, unul dintre cei mai mari operatori de ride-sharing prezenți pe piața din România, a anunțat lansarea unui așa-numit "kit de instrumente pentru siguranță", care are rolul de a îmbunătăți percepția clienților despre acest serviciu.

Astfel, pasagerii vor avea posibilitatea de a suna rapid la serviciul de urgență 112 direct din aplicație prin apăsarea unui buton, fără să mai fie nevoiți să părăsească aplicația Uber.

De asemenea, funcția "contacte de încredere" va permite pasagerilor să aleagă cel mult 5 prieteni cărora să le distribuie detalii despre cursă. Practic, prin această funcție, prietenii vor afla în timp real informații despre locul în care se afla pasagerul, pentru a interveni rapid în cazul apariției unor probleme.

În plus, în aplicație există și un centru de siguranță cu informații detaliate despre șofer și mașină, urmărirea cursei prin localizare GPS sau sistemul de feedback, care vor contribui la idenitificarea șoferilor care nu respectă regulile.

Între timp, pentru șoferi, Uber a lansat opțiunea "alerte de viteza", prin care le reamintește acestora care este viteza legală în funcție de drumul pe care conduc.

Noile funcții de securitate vor fi disponibile în câteva săptămâni pentru toți utilizatorii din Europa.

Via Uber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru