Transformare inedită: Audi A8 devine break Allroad în mâinile carosierilor de la Castagna Milano

de Mircea Meşter
Vineri, 21.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nu vezi foarte des exemplare Audi A8 la hotelurile de lux sau la casele de vacanță din vârful munților. Din motive lesne de înțeles. Însă acest lucru ar putea să se schimbe odată cu prezentarea unei versiuni inedite a limuzinei germane.

Timp de 10 ani, din 1999 până în 2009, Audi a oferit în propria gamă un singur "break-cross": A6 Allroad. După 2009, gama de break-uri cu design inspirat din zona SUV-urilor s-a îmbogățit cu A4 Allroad, fratele mai mic al deja cunoscutului A6. Ei bine, deși Audi a "acoperit" gama de break-uri ale familiei actuale, nu e nevoie decât de puțină imaginație și de ceva mai multă inspirație pentru ca germanii să afle că propria linie de modele are potențial.

Faceți cunoștință cu primul A8 Allroad din istorie.

Nu este construit de Audi, ci de italienii de la Castagna Milano (sau Carozzeria Castagna, cum mai e cunoscută compania), cunoscuți pentru recarosările inedite ale unor modele celebre. În cazul lui A8, designerii și specialiștii Castagna Milano nu au fost nevoiți doar să gândească o versiune cross, ci să construiască în prima fază un break A8 bazat pe sedanul premium al gamei, singurul tip de caroserie oferit de compania germană. În plus, cireașa de pe tort este reprezentată de motorul W12 de sub capotă.

Evident, sistemul de tracțiune integrală permanentă quattro este includ în pachet.

Versiunea imaginată de carosierii milanezi este bazată pe facelift-ul anterioarei generații Audi A8 și ne este oferită deocamdată în două imagini pe care compania le-a publicat pe propria pagină de Facebook. Din mesajul italienilor deducem că mașina a fost deja construită pentru un client care a vrut să iasă din banal. Însă, așa cum se întâmplă de obicei în aceste cazuri, e doar o chestiune de timp până când italienii vor primi primele comenzi suplimentare din partea unor clienți care așteptau un lansarea unui A8 special pentru a ajunge cu el la casa de vacanță din creierii munților.

via 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru