Transfăgărășanul împlinește 45 de ani: ședință foto aniversară cu primul model electric Mini pe "cea mai frumoasă șosea din lume"

de Cornel Șocariciu, Foto: Radu Chindriș, Bernhard Filser
Vineri, 20.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul proiect de prezentare pentru noul Mini Cooper SE, modelul electric al britanicilor, a avut loc pe Transfăgărășan. "Cel mai frumos drum din lume" împlinește astăzi 45 de ani de la inaugurare.

În 2009, echipa show-ului britanic de televiziune Top Gear a filmat un episod pe Transfăgărășan. În acel moment, Jeremy Clarkson a afirmat că a parcurs "cel mai frumos drum din lume".

Șoseaua alpină care urcă până la 2.042 de metri a fost construită începând cu 1970, iar inaugurarea acesteia a avut loc în 20 septembrie 1974. Astăzi, Transfăgărășanul împlinește 45 de ani, iar MINI a marcat momentul într-un mod special.

Un exemplar Mini Cooper SE, primul model electric de serie dezvoltat de constructorul britanic, a parcurs toate virajele care urcă din Căpățânenii Ungureni, un mic sat care marchează ascensiunea pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac. Astfel, cel mai frumos drum din lume a fost gazda primului proiect de prezentare pentru noul Cooper SE.

Modelul constructorului britanic este echipat cu un motor electric capabil să ofere 135 kW (184 CP) și 270 Nm. Unitatea electrică este "ținută în viață" de o baterie Li-Ion cu capacitatea brută de 32.6 kWh, iar autonomia oficială anunțată de constructorul britanic se încadrează în intervalul 235-270 de kilometri.

Modelul electric al producătorului britanic poate fi încărcat la stații cu o putere de 50 kW, caz în care, o încărcare până la 80% necesită doar 35 de minute.

Mini Cooper SE poate fi pre-comandat și pe piața din România.

Cei interesați să achiziționeze un exemplar pot să completeze un formular disponibil pe site-ul oficial al constructorului sau la dealerii autorizați ai mărcii. Ulterior, clienții vor avea de achitat și un avans de 1.500 de euro pentru rezervarea modelului.

Pe piața din România, modelul elecric al britanicilor are un preț de pornire de 33.082 de euro cu TVA, fără alte beneficii care ar putea fi accesate prin programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Producția lui Mini Cooper SE va demara la finalul acestui an la uzina din Oxford, iar primele livrări în România vor începe în prima parte a anului viitor.

Comentarii (3)

  • Nu inteleg de ce este considerat asa frumos drumul acesta. E prost, plin de gropi, viraje atat de multe incat eu, ca sofer, am ametit, iar la Balea e mai plin si mai scump ca la un mall. Deci?
    6 3
  • Mie-mi place Transfagarasanul. E plin de straini cu portofele grase si fara boli venerice.
    3 0
  • Trollstigen, Norvegia sau Pasul Stelvio, Italia Transul e pistol cu apa
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru