Toyota vrea să înființeze o companie care să dezvolte softuri pentru mașinile autonome: TRI-AD va fi rezultatul unei investiții de 2.8 miliarde de dolari

de Petre Barac
Luni, 05.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și doi dintre furnizorii săi vor să investească aproximativ 2.8 miliarde de dolari într-o nouă companie care să dezvolte softuri pentru mașinile autonome.

Electrificarea și tehnologiile autonome sunt două dintre cuvintele cheie folosite în industria auto de astăzi. Din acest motiv, tot mai mulți constructori pregătesc investiții consistente în această direcție pentru a ține pasul cu competiția și evoluția tehnologică.

Toyota, cel mai mare producător auto din Japonia și unul dintre cei mai mari din lume, a anunțat un plan ambițios de investiții pentru perioada următoare.

Alături de doi dintre furnizorii săi, Aisin Seiki Co. și Denso Corp, Toyota vrea să înființeze o companie care să dezvolte softuri pentru mașinile autonome.

Noul joint-venture numit Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD) va avea sediul în Tokyo și va cuprinde, pentru început, 300 de specialiști, urmând ca numărul acestora să ajungă la 1.000.

Investiția totală a celor trei parteneri se ridică la circa 2.8 miliarde de dolari. Toyota va deține 90% din companie, iar Aisin Seki și Denso vor avea fiecare câte 5% din acțiuni.

Obiectivul TRI-AD va fi să dezvolte “softuri de calitate pentru condusul autonom”, conform anunțului făcut de Toyota.

Japonezii vor ca, până în 2020, să lanseze pe piață primele mașini capabile să circule singure pe autostrăzi.

Presa internațională a scris recent și despre posibila colaborare dintre Uber și Toyota în vederea dezvoltării tehnologiilor necesare pentru mașinile autonome.

Via Autoweek

Comentarii (1)

  • Uite asa s-a nascut o noua Triada.
    Face cumva referire la triadele chinezesti?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru