Toyota va lansa o nouă generație pentru coupe-ul GT86: undă verde pentru o nouă colaborare cu Subaru

de Paul Cosma
Vineri, 22.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota s-a hotărât să lanseze o nouă generație pentru coupe-ul GT86, iar proiectul va fi realizat din nou în colaborare cu Subaru. Viitorul coupe va fi poziționat sub noul Supra în gama Toyota.

În urmă cu 7 ani, Toyota și Subaru au scos pe piață două coupe-uri dezvoltate în colaborare de cele două mari companii japoneze. Toyota GT86 și Subaru BRZ au fost lansate în 2012 pentru fanii sportivelor cu tracțiune spate, iar vânzările modeste din ultimii ani păreau să indice un sfârșit de carieră.

Oficialii Toyota au decis însă că vor lansa o a doua generație pentru coupe-ul GT86, proiectul urmând să fie dezvoltat din nou în parteneriat cu Subaru. Viitorul coupe va fi poziționat sub noul Supra în gama Toyota.

“Supra nu va înlocui GT86. Sunt produse diferite pentru publicuri diferite. GT86 nu este despre un volum global, ci are mai degrabă un rol emoțional și să crească atractivitatea brandului,” a declarat Matthew Harrison, vicepreședinte de vânzări al Toyota Motor Europe.

Viitorul model Toyota GT86 este așteptat să folosească același motor Boxer și transmisia Subaru.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru