Toyota, Subaru și Honda au cei mai fideli clienți din lume: Lexus, Audi și Land Rover sunt brandurile premium cu loialitatea cea mai mare

Publicat marţi, 13.03.2018 12:51 de Petre Barac

Un studiu publicat recent arată că Toyota, Subaru și Honda sunt brandurile auto cu cel mai mare grad de fidelitate din partea clienților. În ceea ce privește segmentul premium, clienții cei mai loiali revin celor de la Lexus, Audi și Land Rover.

Studiul “Loyalty Report 2018” publicat de Edmunds analizează aproape 14 milioane de tranzacții cu autovehicule din perioada 2007-2017, iar rezultatele arată o loialitate foarte mare a clienților față de brandurile japoneze.

Potrivit cercetării, Toyota, Subaru și Honda au cei mai fideli clienți din lume, când vine vorba ca aceștia să își schimbe mașina cu una nouă de la același brand.

La polul opus, clienții cei mai puțin fideli au fost înregistrați de Chrysler, Smart și Dodge. În ultimul deceniu, branduri precum Mazda și Subaru au reușit salturi importante în ceea ce privește fidelizarea clienților. De exemplu, modelul CX-5 a înregistrat cele mai multe “înnoiri” din partea posesorilor săi, în ultimii 10 ani.

Pe segmentul premium, loialitatea cea mai mare a fost înregistrată în dreptul Lexus, Audi și Land Rover, urmate de Mercedes, Porsche și BMW. În schimb, cei mai puțini fideli clienți au fost cei de la Infiniti, Jaguar și Volvo.

Via Carscoops

  • ioolian, marţi, 13.03.2018 23:31

    doamne ce frumoasa e masina asta, Land Cruiser...