Toyota și Mazda vor construi o fabrică în SUA: investiție de 1.6 miliarde de dolari

de Petre Barac
Miercuri, 10.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Statul american Alabama va găzdui o fabrică auto ce va fi construită de Toyota și Mazda, în urma unei investiții care se ridică la 1.6 miliarde de dolari.

Colaborarea dintre Toyota și Mazda se extinde după ce, în august 2017, cele două companii au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea mai multor proiecte comune.

Mai întâi, au înființat un joint venture, denumit EV Common Architecture Spirit, cu scopul producerii de mașini electrice și de a concura cu ceilalți rivali din industrie pe această nouă piață extrem de atractivă.

Acum, Toyota și Mazda vor să construiască o fabrică auto în statul american Alabama, ca urmare a unei investiții totale de 1.6 miliarde de dolari

Uzina în care vor lucra 4.000 de oameni va avea o capacitate de producție de 300.000 de mașini pe an, urmând să devină funcțională în 2021.

Purtătorii de cuvânt ai celor două companii au refuzat să comenteze pe marginea subiectului, menționând doar că un anunț va fi făcut în curând.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • petrush
    Si vor canta impreuna "sweet home Alabama"?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru