Toyota și Lexus confirmă planurile pentru mașini electrice: primele trei modele vor fi lansate până în 2021

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Lexus vor lansa în următorii doi ani primele trei modele electrice. Planurile pe termen lung vizează o gamă de 10 modele electrice Toyota până în 2025.

Toyota este unul dintre cei mai mari constructori auto care în prezent nu are niciun model electric în gama, însă producătorul japonez a confirmat anterior că pune la punct o strategie ambițioasă în acest domeniu.

Reprezentanții constructorului japonez au confirmat acum pentru publicația Autocar un detaliu important cu privire la planurile pe termen scurt.

Astfel, Toyota și brandul său premium Lexus vor lansa trei modele electrice până în anul 2021. Totuși, oficialii niponi nu au oferit niciun alt fel de detalii cu privire la segmentele în care vor concura modelele sau speicificatii tehnice ale acestora.

În vara acestui an, Toyota a prezentat o serie de imagini cu primele șase modele electrice pe care le va dezvolta la nivel global. Astfel, pe lista constructorului nipon se află nu mai puțin de 3 SUV-uri, dintre care două de segment mediu (D) și unul de dimensiuni mari (E). Unul dintre cele două SUV-uri medii va fi dezvoltat în parteneriat cu Subaru pe o platformă comună care va fi cunoscută sub numele e-TNGA. 

De asemenea, planurile celor de la Toyota vizează lansarea unui model electric compact, a unui sedan electric de nivel mediu și a unui monovolum electric. Cel puțin unul dintre aceste modele va fi dezvoltat în colaborare cu partenerii de la Suzuki

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Dacă şi Toyota care era cu nu, nu, electrice full.... unul din cei mai mari producători mondiali anunţă clar şi repede 3 modele plus alte 10 în viitor.... direcţia este mai mult decât clară
    5 13
  • Adrian M
    Doamne Edikk m-ai innnebunit cu lobby ul asta pt electrice...ai actiuni la Tesla?chiar iti permiti kona ala electric de la profil? De banii aia mi as lua o garsoniera si din chirie as lua o masina clasica in leasing cu autonomie de 800 km minim. Daca mergi ca tot romanul in Grecia la mare unde naiba o incarci?
    Mai lasa-ne!
    10 6
  • Edikkk
    Dle Adrian N şi eu m-am săturat zeci de ani de zile tot felul de iubitori de VAG TDI cât trîmbiţau tare cât de bune sunt... şi a trebuit să suport aberaţiile unora pentru dieselul care este canceros

    Şi dvs gata, după doar 1-2 ani v-aţi săturat!!!!

    Nu o să încetez până când concepţiile idioate că diesel e super bun, că să bagi 80 km/h în localitate e bine o să dispară sau o să fie minoritatea !

    PS ca să îţi cumperi şi tu electrică ieftină în viitor, trebuie cei bogaţi de azi să o facă !!


    DECI ÎŢI FAC UN MARE BINE, dă-mi like şi mai taci din gură!
    Ce să zic, nu mai suporţi, nu suporţi nu citi!
    Dar noxele de la dezastrele de SH diesel le suporţi nu???
    Dar copii tăi? Aaaa... nu ai, sau nu îţi pasă dacă vor face astm sau cancer de plamâni...?
    4 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru