Toyota și Honda dezvoltă un generator mobil de energie electrică bazat pe hidrogen: tehnologia poate fi utilizată la dezastrele naturale

de Daniel Popescu
Duminica, 06.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Honda au conceput un generator mobil care permite furnizarea rapidă de energie electrică pe bază de hidrogen în cazul producerii unor dezastre naturale.

Toyota este unul dintre principalii producători auto care încearcă să dezvolte mașini electrice alimentate cu hidrogen. Pentru a demonstra și mai bine utilitatea acestei abordări, constructorul japonez s-a aliat cu conaționalii de la Honda pentru dezvoltarea unui generator mobil de energie electrică.

Sisitemul propus este compus dintr-un autobuz electric alimentat cu hidrogen care joacă rol de stație de încărcare, o sursă externă de putere, două tipuri de baterii portabile și un încărcător.

Astfel, autobuzul joacă rol de stație de încărcare cu mai multe rezervoare de hidrogen care pot genera până la 454 kWh de energie electrică. Ca punct de referință, consumul mediu de energie electrică al unei locuințe din România este de aproximativ 4 kWh pe zi.

Energia electrică generată de hidrogen este transferată întâi în sursa externă de putere, iar de aici transferată la bateriile mobile. Ultimul pas este cel în care bateriile mobile sunt conectate la infrastructură pentru a furniza energie electrică în zone care au rămas fără electricitate din cauza producerii unor dezastre naturale.

În plus, acest ansamblu poate fi utilizat și pentru a furniza energie electrică "curată" în cazul unor spectacole și evenimente.

Pentru moment, Toyota și Honda nu au menționat dacă intenționează să lanseze o versiune comercială a sistemului.

Via Toyota

Comentarii (2)

  • scamel
    sigur ca da. explozia hidrogenului poate prodoce un dezastru.
    2 9
  • Incredibil! Honda și Toyota într-un proiect?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru