Toyota prezintă o nouă platformă pentru modelele de dimensiuni mici: noua generație Yaris ar putea deveni primul model care o utilizează

de Daniel Popescu
Joi, 05.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat imagini și informații despre noua platforma GA-B, pe care o va utiliza pentru modelele de dimensiuni mici din gamă. Cel mai probabil, noua generație Yaris va fi primul model care o va folosi.

Toyota a prezentat joi o serie de informații cu privire la o nouă platformă pe care o va utiliza pentru a dezvolta modele de dimensiuni mici, inclusiv modele de oraș și subcompacte.

Noua platformă a primit numele GA-B și este derivată din platforma TNGA, folosită în prezent pentru o largă varietate de modele pentru Europa, printre care Prius, Corolla sau RAV4.

Pe lângă prezentarea unor imagini cu noua platformă, constructorul japonez menționează că aceasta va permite o îmbunătățire a designului și a performantelor.

De asemenea, japonezii afirmă că noua platformă permite integrarea unor tipuri variate de suspensii, inclusiv MacPherson, în timp ce centrul de greutate este mai jos, întrucât scaunul șoferului este poziționat acum mai jos și mai aproape de centrul mașinii pentru a oferi o poziție mai "bună" la volan.

Nu în ultimul rând, Toyota menționează în comunicatul de presă că platforma GA-B permite dezvoltarea unor modele cu ampatamente, lungimi și lățime diferite.

Prin urmare, nu este exclus ca japonezii să încerce în viitor să dezvolte o gamă mai variată de caroserii prin utilizarea acestei platforme.

Toyota nu a oferit niciun fel de detalii despre modelele care vor utiliza noua platforma GA-B, însă cel mai probabil primul model pe listă este Toyota Yaris. Noua generație a subcompactei japoneze este așteptată în cursul anului 2020, iar aceasta a fost deja surprinsă într-o serie de imagini spion.

Via Toyota

Comentarii (1)

  • Pariu ca de cel putin 10 ori au nimerit aceeasi pozitie in ultimii 30 de ani cu scaunul acela, pentru "pentru a oferi o poziție mai bună la volan" :)) Marketing pentru fraieri.
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru