Toyota oferă detalii tehnice despre viitoarele modele electrice: motoare de până la 200 CP și autonomii de până la 600 km

de Daniel Popescu
Luni, 21.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarele modele electrice Toyota vor avea motoare între 100 CP și 200 CP, în timp ce autonomia acestora va fi cuprinsă între 300 și 600 de kilometri, în funcție de segment.

Toyota a anunțat în vara acestui an că pregătește o gamă formată din 6 modele electrice, iar primele trei dintre acestea urmează să fie prezentate până în 2021.

Până acum, constructorul japonez nu a oferit detalii tehnice concrete despre noile modele, însă Koji Toyoshima, inginerul-șef al proiectului, a oferit o serie de informații despre e-TNGA, platforma dedicată modelelor electrice.

Astfel, noua platformă permite dezvoltarea de modele din toate segmentele, care să aibă tracțiune față, tracțiune spate sau tracțiune integrală.

Vor exista două tipuri de motoare, iar acestea vor avea între 80 și 150 kW, adică între 100 CP și 200 CP.

Primele generații de modele elecrice vor utiliza baterii Li-Ion cu capacități cuprinse între 50 kWh și 100 kWh, iar acestea vor permite atingerea unor autonomii de 300 de kilometri în cazul modelelor de mici dimensiuni și autonomii cuprinse între 500 și 600 de kilometri pentru modelele din segmentele mai mari, inclusiv pentru SUV-uri.

De altfel, pe lista de lansări a celor de la Toyota se află 3 SUV-uri, dintre care două de segment mediu (D) și unul de dimensiuni mari (E), dar și o compactă, un sedan de nivel mediu și un monovolum.

Pe de altă parte, Toyota dezvoltă în prezent o nouă baterie pentru mașini electrice bazată pe electroliți solizi care permit un timp de încărcare de numai câteva minute și o autonomie semnificativ mai mare decât în prezent. Mai multe detalii despre noua baterie vor fi anunțate în vara anului viitor, iar primul model cu un astfel de acumulator este așteptat în preajma anului 2022.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • someone
    despre baterii mai astept, insa imi place maxim abordarea pamanteana a celor de la toyota cand vine vorba de motoare: maxim 200 cai , si asta pe suv-urile mari.
    big thumbs up toyota
    15 5
  • ACE - Craiova
    Abordarea TOYOTA este una absolut corecta:
    1) Pentru ei acum se pregatesc bazele GLOBALE privind masinile cu energie inmagazinata DOAR in baterii de acumulatoare MARI (in China este pe ultima suta de metri de realizare sau chiar in vanzare, o TOYOTA Corolla BEV care se produce cu un colaborator local; au mai fost zvonuri despre modelul CH-R BEV ce se va lansa tot in China....)
    2) Asa cum afirma directorul BMW - modelul i3 - si-a scos banii investiti in dezvoltarea acestuia (cca. 2 miliarde Euro) dupa ce au vandut deja peste 120.000 exemplare i3....CONCLUZIA: MASINILE ELECTRICE PRODUC PROFIT.....
    3) Sunt sigur ca TOYOTA, dupa ce a fost un pionier in zona hibridelor, nu va rata ocazia de a FACE MULTI BANI si in zona masinilor pe baterii (BEV)
    4) Ca o parere personala - ar fi excelent daca TOYOTA va umbla consistent si la partea de design (mie mi-ar placea foarte mult de ex. o TOYOTA in stilul MAZDA CX 30-X)....
    15 4
  • "motoare de până la 200 CP și autonomii de până la 600 km" si preturi pana la .. CER? Noi astia care mai suntem cu picioarele pe pamant ramanem tot cu cele "clasice"?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru