Toyota oferă acces gratuit la propriul software pentru simularea accidentelor: "Decizia va îmbunătăți siguranța în industria auto"

de Daniel Popescu, Foto: Toyota
Miercuri, 17.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a decis să ofere acces gratuit la aplicația software pe care o folosește pentru simularea accidentelor, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea siguranței mașinilor.

Toyota folosește o aplicație software proprietară pentru a simula accidente, cu scopul de a înțelege mai bine efectele acestora și de a îmbunătăți siguranța oferită în cadrul mașinilor pe care le dezvolta.

Aplicația proprietară se numește Toyota Human Model for Safety (THUMS) și este dezvoltată începând din anul 2000.

În prezent, aplicația este capabilă să simuleze efectele unui accident asupra scheletului, organelor interne și mușchilor la oameni, indiferent de sex, vârstă sau masă corporală.

Pe parcursul anilor, Toyota a folosit aplicația pentru a dezvolta centuri de siguranță, airbag-uri sau diverse structuri pentru caroserii pentru a reduce gravitatea accidentelor în care sunt implicați pietoni.

Constructorul japonez a anunțat acum că va oferi aplicația gratuit oricărui constructor auto de la 1 ianuarie 2021.

"Aplicația a devenit indispensabilă pentru eforturile Toyota de a dezvolta tehnologii și modele sigure. Am decis ca software-ul să devină gratuit pentru ca mai mulți constructori să îl folosească pentru a îmbunătăți siguranța în industria auto.

Asta ar trebui să contribuie la reducerea accidentelor din trafic și a accidentelor fatale", explică oficialii Toyota din cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare.

Cu un an în urmă, Toyota a oferit gratuit 24.000 de patente pentru dezvoltarea de mașini electrice și hibride.

Via Auto Express

Comentarii (4)

  • netam-nissan
    cam sinistre scheletele din dulapurile taiota dar bravo lor japilor nu degeaba sint zi de zi deasupra tutulor.
    8 2
  • Aplicatia s-ar putea baza pe un core-ul unui soft gen "symulation and analysis"Autodesk. Ma indoiesc sincer ca Toyota sau orice alta companie ar dezvolta o aplciatie de la zero blocand sute de ingineri si investind milioane in conditiile in care poti achizitiona de pe piata produse care in urma unei adaptari "on house"poate raspunde nevoilor specifice.

    Nu spune in articol, dar mai interesanta ar fi baza de date decat softul de simulare.

    Tragand linie, din 2021 liber la THUMS in vreme ce Toyota are deja THUMS 2.0
    8 1
  • Cei de la VW nu dau si ei acces gratuit la softul lor ?
    1 0
  • ba da, ti-l dau gratis cand cumperi masina.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru