Toyota începe testele cu mașini autonome în Europa: un Lexus LS echipat cu senzori și camere video se va conduce singur în Bruxelles

de Daniel Popescu
Joi, 11.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota începe în Bruxelles primele teste cu mașini autonome desfășurate pe drumuri publice din Europa. Japonezii vor evalua performanțele unui Lexus LS echipat cu senzori și camere video.

Toyota a anunțat joi startul unui amplu program de teste pentru dezvoltarea mașinilor autonome. După o serie de simulări și teste desfășurate în circuit închis, constructorul japonez consideră că a venit momentul să înceapă testele pe drumuri publice în Europa.

În următoarele 13 luni, un Lexus LS cu funcții autonome va circula pe un traseu prestabilit din centrul orașului Bruxelles, capitala Belgiei și a Uniunii Europene.

Exemplarul de test este o unitate obișnuită Lexus LS care a fost însă echipată pe plafon cu senzori LIDAR, radare, camere video și sisteme de poziționare.

Scopul testului este ca mașina să se conducă singură pe traseu, însă la volan se va afla și un așa-numit pilot de siguranță care va interveni în orice moment în cazul apariției unor situații neprevăzute. De asemenea, pe locul pasagerului dreapta va sta un operator care va avea rolul de a superviza întregul sistem.

Toyota menționează că Lexus LS va fi utilizat și pentru a colecta date în cadrul proiectului european L3Pilot, care include 34 de parteneri care vor testa 100 de mașini autonome în 10 țări, ca parte a unui plan de a verifica eficienta sistemelor autonome și percepția publicului despre mașinile autonome.

Via Toyota

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Aş putea (împotriva propriei mele conştiinţe) să ignor faptul că “noua” Supra este un BMW “din scoarţă-n scoarţă”, dar infamia apetenţei pentru “autonome” nu pot s-o trec cu vederea sub nicio formă…

    Adio, Toyota! Dispari urât din istorie…La fel ca “GM” şi alţii care vor urma funestul exemplu al acestor “maşini” care cică se conduc singure (la naiba, nu pornesc tot singure?!).

    Rămân cu amintirea a ceea ce ai reprezentat odată…Recte cutiile tale manuale de vis (inegalabile în domeniu, cu atât mai vrednice de apreciat cu cât sunt realizate “in house”) şi motoarele care ţi-au adus faima. Dar mă aplec cu nostalgie şi către modele precum Supra şi Celica. Şi te voi mai urmări câtă vreme vei mai activa în circuitul WRC (musai cu motor turbo curat benzină).
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru