Toyota Guardian: japonezii prezintă un sistem autonom pentru mașini care intervine doar în situații de urgență

Publicat miercuri, 09.01.2019 13:07 de Daniel Popescu

Toyota dezvoltă un sistem autonom care colaborează cu șoferul și intervine doar în anumite situații pentru a evita producerea unor accidente.

Toyota a anunțat în această săptămână o serie de detalii cu privire la dezvoltarea unei tehnologii autonome care să fie utilizată în paralel cu conducerea clasică a mașinilor.

Sistemul a primit numele Guardian și permite șoferilor să păstreze controlul volanului în cele mai multe situații din trafic. În schimb, sistemul autonom Guardian intervine punctual atunci când anticipează producerea unei posibile coliziuni, caz în care are avantajul unei reacții mai prompte.

Toyota susține că un astfel de sistem autonom este mai ușor de acceptat de oameni comparativ cu temerile legate de apartia mașinilor complet autonome despre care se anticipează că nu vor mai avea volan și pedale în viitor.

Toyota a anunțat deja că sistemul va fi implementat în producție de serie pe e-Palette, un vehicul pentru transport de persoane și de marfă prezentat în stadiu de concept la ediția de anul trecut a târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES).

Via Toyota