Toyota Avensis ar putea fi eliminat din gamă: japonezii, descurajați de vânzările slabe ale modelului

Publicat luni, 26.03.2018 16:38 de Daniel Popescu

Toyota analizează posibilitatea de a renunța la producția lui Avensis din cauza scăderii majore de popularitate a modelului și a segmentului D în ansamblu.

Popularitatea de care se bucură în prezent SUV-urile a generat o scădere de vânzări pentru numeroase alte segmente, inclusiv în segmentul D.

De altfel, cota de piață a modelelor din segmentul D a scăzut la 7.2% în Europa în luna februarie, iar acest lucru determină constructorii să adopte decizii majore.

Publicația britanică Autocar susține că Toyota este pe punctul de a elimina Avensis din gama de modele după ce acesta s-a comercializat un numai 25.000 de unități în Europa în 2017, vânzările fiind astfel de două ori mai mici decât cele înregistrate de rivalul Ford Mondeo.

Pentru moment, oficialii Toyota s-au limitat să admită că vânzările sunt în scădere puternică și au sugerat că nu au luat încă o decizie finală. "Monitorizăm segmentul D pe măsură ce acesta scade și suferă din cauza discount-urilor puternice", a declarat un purtător de cuvânt al Toyota Europa.

Toyota a confirmat recent că va renunța la furnizarea de versiuni cu motoare diesel pentru cele mai multe modele ale sale, întrucât prefera să ofere în locul acestora variante hibride, care se bucura de o popularitate majoră în rândul clienților pe care marca îi are pe Bătrânul Continent.

Via Autocar

 • q, luni, 26.03.2018 18:57

  Si....totusi nu-si dau seama de ce?de design nu mai vorbesc plus motorizari invechite nu ca nu erau fiabile dar....omu vrea ceva mai mult decat 2L si 125cp.Personal imi pare rau ca nu vin cu un succesor care sa faca fata trendului.Pacat!

 • Valius, luni, 26.03.2018 20:26

  Design tipic frantuzesc (am inteles ca e proiectata in Franta). Nu arata numic. Ba mai mult, enerva când o vedeai. Imi pare rau, in loc sa vina cu ceva nou, ei renunta.

 • @valius, luni, 26.03.2018 21:12

  stai calm, n-ai inteles nimic

 • dan_grc, marţi, 27.03.2018 09:35

  Mă miră vânzările lui Mondeo, 50.000 unități doar, cu toate că segmentul a mai scăzut, Passat rămâne de departe lider, poate noul 508 să reușească ceva, dar depinde mult de prețuri. Toyota a tras prea mult de Avensis, în condițiile in care n-au oferit o nouă generație, era de așteptat să aibă vânzări slabe.

 • Octavian, marţi, 27.03.2018 16:14

  Vechiile modele Avensis aratau mai ok. Ultimul arata exact ca Auris/Corolla. In plus este singurul model ne-hybrid.