Topul celor mai reclamate companii RCA: Asirom urcă pe prima poziție și depășește Euroins și City Insurance

de Daniel Popescu
Joi, 27.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Asirom este compania care a primit cele mai multe reclamații pentru polițele RCA în prima jumătate a anului, fiind urmată de Euroins și City Insurance. Cele 3 companii au primit împreună peste 65% din totalul reclamațiilor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat în această săptămână un amplu raport cu privire la situația reclamațiilor de pe piața asigurărilor din România din prima jumătate a anului, iar capitolul rezervat pentru asigurările auto obligatorii include câteva surprize.

Astfel, românii au depus 3.695 de reclamații pentru asigurările RCA în primele 6 luni ale anului, iar 956 dintre ele, adică peste un sfert, au fost îndreptate împotriva celor de la Asirom. Compania ocupă astfel primul loc într-un top al celor mai reclamate companii pe segmentul RCA, după o creștere cu aproape 80% a numărului de reclamații.

În acest context, Euroins, liderul tradițional al acestei statistici, a coborât pe locul doi după ce a înregistrat 752 de reclamații, în timp ce City Insurance este pe locul 3 cu 722 de reclamații.

Euroins și City Insurance sunt în mod tradițional în fruntea acestui clasament, ca urmare a numărului mare de clienți și a numeroaselor întârzieri de plată a daunelor prin prisma prețurilor foarte mici pe care le practică.

De altfel, cele trei companii au primit în total peste 65% din numărul total de reclamații.

Omniasig, companie care are același proprietar austriac ca și Asirom, ocupă locul 4 în acest clasament cu 274 reclamații și este urmată de Allianz Tiriac cu 145 de reclamații, în timp ce Generali este pe locul 6 cu 107 reclamații.

Pe ultimele poziții în top se află Groupama și Uniqa, care au în total puțin peste 4% din numărul total de reclamații. Interesant este că acestea sunt și singurele companii care au avut un număr de reclamații în scădere comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Loc Compania Reclamații Pondere
reclamații
Creștere
scădere
1 Asirom 956 25.9% 79%
2 Euroins 752 20.3% 31%
3 City Insurance 722 19.5% 12%
4 Omniasig 274 7.4% 47%
5 Allianz 145 3.9% 29%
6 Generali 107 2.9% 16%
7 Groupama 78 2.1% -18%
8 Uniqa 76 2.06% -19%
Alte companii/brokeri 585 15.83% -31%
Total 3.695 100% 16%

Via Hotnews

Comentarii (3)

  • blablabla
    Ar fi trebuit sa mai puneti o coloana cu preturile asigurarilor pentru 2-3 tipuri de masini.
    2 1
  • Această statistică este total irelevantă.
    De ce? Pentru că nu prezintă petițiile raportându-le la numărul de contracte încheiate de fiecare asigurator. A prezenta doar numărul de petiții este ca și cum ai spune că o subcompactă a consumat într-o zi 35 de litri de benzină iar un SUV 12 litri. Deși una a fost la mare iar alta la mall.
    Statistici inutile, cu asta se ocupă ASF, o instituție plină de sinecuriști și foști angajați ai firmelor de asigurări plasați strategic.
    7 0
  • Și Asirom Timișoara are un director, Radu Tinu, fost securist. După Decembrie '89, mulți inși din vechea nomenclatură au devenit oameni de afaceri. Acum ne dau lecții de capitalism sau, mai rău, ne dau legi. Eu le dau... altceva!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru