Țintă stabilită: Honda își propune să vândă cel puțin 10.000 de unități Honda e pe an

de Cornel Șocariciu
Marti, 17.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Honda îți doresc ca modelul electric Honda e să fie comercializat în cel puțin 10.000 de unități pe an. Până în acest moment, 40.000 de europeni și-au expirmat interesul de a cumpăra un exemplar Honda e.

Honda e, primul model electric dezvoltat de constructorul japonez, a fost prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul este disponibil în două variante de putere (136 CP și 154 CP) și este echipat cu o baterie de 35.5 kWh. Conform oficialilor Honda, acumulatorii vor oferi o autonomie de 220 de kilometri conform standardului WLTP.

În cadrul unui interviu recent, Dave Hodgetts, directorul executiv Honda Marea Britanie, a declarat că producătorul nipon își dorește să comercializeze cel puțin 10.000 de unități Honda e în Europa.

Valorile anunțate de japonezi s-au dublat comparativ cu estimările făcute în urmă cu doi ani în momentul prezentării conceptului Urban EV. Mai mult decât atât, în ultimele luni, 40.000 de europeni și-au exprimat interesul de a cumpăra un exemplar Honda e, iar acest lucru a influențat puternic estimările oficialilor niponi.

Vânzările lui Honda e trebuie să atingă ținta impusă de oficiali, în condițiile în care, modelul electric va avea o contribuție importantă în ceea ce privește limitele de CO2 stabilite de Uniunea Europeană pentru producători.

"Ținta stabilită depinde, totuși, și de performanțele celorlalte modele din gamă.

Dacă vom vinde mai multe exemplare CR-V echipate cu motoare pe benzină decât unități hibrid, atunci cu sigurnață vom fi nevoiți să comercializăm și mai multe Honda e", a completat oficialul producătorului japonez.

Pentru moment, Honda a publicat și prețul noului model electric pentru piața din Germania. Versiunea cu motorul de 136 CP pleacă de la 33.470 de euro, în timp ce varianta mai puternică pornește de la 36.470 de euro.

Via | Carscoops

Comentarii (4)

  • zamaraii
    Cica "concept urban" de 136 si 154 CP. Da ce mama masii sa faci cu puterea aia in oras? Liniute la semafor? Ajungeau 100 de cai si autonomie mai mare la baterie.
    5 2
  • Octavian
    @zamaraii - Autonomie mai mare se obtine prin adaugarea de baterii suplimentare => cresterea pretului si cresterea greutatii masinii.

    Odata cu cresterea greutatii scade si randamentul bateriilor. Asadar la o masina mica nu se justifica sa pui baterii multe. La o masina mare (care este oricum mai grea) conteaza mai putin ca se mai adauga 100-200kg in plus.

    Ref Putere - e bine sa fie. Nu te obliga nimeni sa o folosesti la maxim. Iar daca o folosesti la maxim se duce naibii autonomia aia publicata de ei.
    4 2
  • @zamaraii Da, poti sa faci si liniute, desi cu 150 cp, nu e chiar masina de liniute. Sau poate pur si simplu vrei sa ai demaraj mai decent. Pur si simplu e placut sa fii impins in scaun cand apesi pedala.

    Intrebarea ta ar fi avut sens daca vorbeam de masina de oras cu peste 200 cp.
    4 0
  • Acum am vazut ca am pus "pur si simplu" de doua ori. Ignorati unul dintre ele, la alegere :))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru