Țintă ambițioasă: Mercedes vrea să crească producția pentru vânzări anuale de 3 milioane de mașini

de Petre Barac
Joi, 22.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Daimler vrea să mărească producția Mercedes-Benz, astfel încât producătorul auto să ajungă la vânzări anuale de 3 milioane de mașini.

Anul trecut, Mercedes a vândut 2.4 milioane de unități și a rămas constructorul premium cu cele mai bune rezultate la acest capitol, devansând BMW și Audi.

Mercedes a înregistrat în februarie 2018 un nou record de vânzări (164.000 de unități), în timp ce BMW a revenit pe locul doi în clasament după ce a surclasat Audi cu peste 25.000 de unități.

Constructorul din Stuttgart are acum ținte și mai ambițioase și vrea să-și mărească producția, astfel încât vânzările anuale să ajungă la 3 milioane de mașini.

“Fabricile din rețeaua noastră globală funcționează la capacități ridicate. De aceea, ne dorim să extindem producția în conformitate cu cererea din piață și să ajungem la vânzări de 3 milioane de unități,” a declarat Markus Schaefer, membru în board-ul Daimler.

Pentru atingerea acestui obiectiv, nemții pregătesc fabrici noi în Mexic, Ungaria sau China, precum și în alte regiuni de pe glob. Investițiile totale se ridică la circa 3.7 miliarde de dolari.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Cu pași hotărâți spre…exclusivism.

    De fapt, m-am săturat să mă tot tragă lumea de mânecă pe stradă: “Uite, măi, ce splendoare de Mercedes. Cum de rămâi insensibil? Fii atent, BMW-ul! Hopa, și Audi. Uaaauuu!”. Ȋntr-adevăr, este o impietate din partea mea să nu mă raliez oamenilor fascinați, de toate vârstele și categoriile sociale. Dar promit să-mi revizuiesc atitudinea neconformă, astfel ȋncât să devin, finalmente, o persoană cu caracter și rafinament.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru