Test de anduranță cu Porsche Taycan: sportiva electrică a parcurs 3.425 de kilometri în 24 de ore pe un circuit din Italia

de Daniel Popescu
Luni, 19.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a efectuat un test de anduranță cu sportiva electrică Taycan, care a parcurs 3.425 de kilometri într-un interval de numai 24 de ore pe un circuit din Italia, cu numai câteva zile înainte de prezentarea oficială din 4 septembrie.

Campania de promovare a primului model electric Porsche din istorie continuă în această perioadă cu un test de anduranță. Constructorul german a dezvăluit că sportiva electrică Taycan a parcurs 3.425 de kilometri într-un interval de numai 24 de ore.

Evenimentul a avut loc pe circuitul de mare viteză Nardo din Italia și a avut rolul de a scoate în evidență fiabilitatea noului model inclusiv atunci când este rulat intensiv.

Testul s-a desfășurat fără niciun fel de întreruperi, cu excepția pauzelor pentru încărcarea bateriei și a schimbului de piloți, în contextul în care la test au participat prin rotație șase piloți Porsche.

Pe lângă distanța mare parcursă, testul a avut și alte provocări majore: viteza lui Taycan a fost între 195 și 215 km/h, în timp ce temperatura ambientală a atins un maxim de 42 de grade Celsius, în timp ce temepratura pistei a ajuns la un moment dat la 54 de grade Celsius.

"Taycan s-a descurcat fără niciun fel de probleme în acest test de anduranță.

Rezultatele obținute scot în evidență avantajele tehologiei de 800 de volți și nivelul de maturitate al acesteia", a declarat Stefan Weckbach, vice-președinte al liniei de producție Taycan.

Potrivit unor informații oficiale anterioare, versiunea de serie a lui Porsche Taycan va fi prezentată în 4 septembrie și va avea două motoare electrice care vor dezvolta împreună peste 600 de cai putere. În acest context, accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în mai puțin de 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă va fi de peste 250 km/h.

Versiunea de top va avea o autonomie de până la 500 de kilometri, însă aceasta a fost calculată onform vechiului standard NEDC.

Via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru