Tesla vrea să înceapă producția SUV-ului Model Y în noiembrie 2019: americanii planifică o uzină în China pentru 2021

de Daniel Popescu
Joi, 12.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla și-a notificat furnizorii că intenționează să înceapă în noiembrie 2019 producția SUV-ului Model Y, în ciuda faptului că în prezent se confruntă cu dificultăți în privința producției lui Model 3.

Tesla este în prezent sub presiunea de a-și respecta propriile obiective de producție pentru Model 3, însă în același timp lucrează inclusiv la dezvoltarea unui nou SUV care va primi numele Model Y.

Potrivit unor surse citate de agenția de presă Reuters, Tesla și-a propus să înceapă producția de serie a lui Model Y în noiembrie 2019 la uzina pe care o deține în localitatea Fremont din statul american California. CEO-ul Elon Musk a anunțat anterior că uzina poate ajunge la o capacitate de producție de 10.000 de unități pe săptămâni, însă analiștii susțin că Tesla va avea nevoie de o extindere a uzinei pentru a putea produce Model Y.

În plus, Tesla susține într-un document intern că din 2021 va începe să producă mașini și în China, în contextul în care există deja informații despre negocierile purtate de americani cu autoritățile statului asiatic.

Pe de altă parte, una dintre surse afirmă că planificarea celor de la Tesla este "agresivă, dar posibilă", cunoscut fiind faptul că producătorul își amână de multe ori planurile ambițioase pe care le anunță.

În prezent, Tesla a ajuns la o producție de circa 2.000 de unități Model 3 pe săptămână, deși obiectivul inițial era o producție de 2.500 de unități pe săptămână până la finalul lunii martie.

Următorul obiectiv este atingerea unui prag de 5.000 de unități pe săptămână până la sfârșitul lunii iunie. Pe de altă parte. Tesla a anunțat deja alte două modele: capul tractor electric Semi și noua generație Roadster, planificată deja pentru lansare în 2020.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Iar vor sa-i abureasca pe investitori
    7 5
  • Model 3 a fost ceva mai vanduta masina electrica in US luna trecuta. Daca ar produce cata cerere au Tesla at ingropa pe multi. Norocul lor ca inca nu au structura de productie necesara.

    Oricum, competitia incepe sa se ambaleze si daca politica nu isi baga coada o sa fie tot mai bine de-acum incolo.
    2 0
  • Ali electricul
    Mama cu ce zgomot va exploda bula asta cu Tesla. Abia astept.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru