Tesla va produce propriile baterii pentru Cybertruck, Roadster și Semi: acestea vor fi disponibile "în volume mari" din 2022

de Daniel Popescu
Marti, 22.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a anunțat că Tesla va produce propriile baterii pentru pick-up-ul Cybertruck, sportiva Roadster și capul-tractor Semi în volume mari începând din 2022. Se anticipează că noile baterii vor oferi performanțe superioare.

Presa internațională speculează că Tesla este pe punctul de a anunța o nouă tehnologie pentru baterii, care va permite în primul rând o creștere a densității și renunțarea la elementele din cobalt sau nichel.

Un anunț oficial este așteptat în noaptea de marți spre miercuri în cadrul unui eveniment dedicat, însă CEO-ul Elon Musk a oferit deja o serie de informații pe subiect.

Astfel, noile baterii vor fi produse în "volume mari" abia din 2022 și vor fi dedicate pentru pick-up-ul Cybertruck, sportiva Roadster și capul-tractor Semi.

"O informație importantă pentru evenimentul Battery Day de mâine. Acest lucru afectează producția pe termen lung, în special pentru Semi, Cybertruck și Roadster, dar ceea ce vom anunța nu va atinge volume mari de producție până în 2022", a menționat Musk pe rețeaua de socializare Twitter.

Chiar dacă va produce propriile baterii, Tesla va continua să achiziționeze baterii și de la parteneri precum Panasonic, LG și CATL.

"Intenționăm să creștem, nu să reducem, achizițiile de baterii de la Panasonic, LG sau CATL.

Totuși, chiar dacă furnizorii vor lucra la viteză maximă, anticipăm o penurie semnificativă de baterii după 2022 cu excepția cazului în care acționăm și noi", a adăugat el.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • bad !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru