Tesla va integra Netflix și Youtube în mașini: serviciile de streaming vor putea fi folosite doar când mașina este staționară

de Daniel Popescu
Luni, 29.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că serviciile de streaming Netflix și Youtube vor fi disponibile pentru șoferi, însă vor putea fi utilizate doar atunci când mașina este staționară.

Tesla a anunțat că va lansa în curând versiunea a 10-a a software-ului integrat în modelele sale, cel mai probabil în cursul lunii august.

Elon Musk, CEO-ul constructorului american, a oferit câteva informații despre noutățile pregătite în cadrul unor posturi pe rețeaua de socializare Twitter.

Noul update se va concentra în special pe serviciile multimedia, mai ales că Musk a anunțat că noua versiune de sofware va integra inclusiv aplicațiile de streaming Netflix și Youtube. Ca măsură de siguranță, acestea vor putea fi utilizate doar atunci când mașina este staționară. În plus, vor exista numeroase jocuri noi, iar Tesla menționează și îmbunătățiri pentru sistemul cu funcții autonome Autopilot.

"Abilitatea de a face streaming de pe Youtube și Netflix atunci când mașina este oprită va fi disponibilă în curând pe Tesla. Versiunea 10 de software va include o serie de jocuri și funcții de infotainment și îmbunătățiri la sistemele Autopilot, Traffic Light, Sign Recognition și Smart Summon", a precizat Musk pe Twitter.

Musk a dezvăluit însă că serviciile Netflix și Youtube vor putea fi rulate oricând atunci când mașinile vor deveni cu adevărat autonome.

Anterior, cu ocazia conferinței E3 de la Los Angeles din luna iunie, Musk a detaliat o listă complexă de jocuri care vor fi disponibile pe mașinile Tesla, iar printre ele se numără Fallout Shelter sau o serie de titluri clasice de la Atari, cum ar fi Tempest, Pole Position și Missile Command.

Via The Verge, Electrek

Comentarii (5)

  • Adrian
    Perfect pentru momentele cand te certi cu nevasta. Acum poti sta linistit in masina, vezi un film pe telefizorul ala mare, fara sa poluezi natura.
    Sau pentru toti ”montaniarzii” si ”camperii” care urca cu gipul lor pana in creierii muntilor, fac o poza, apoi dorm in masina ca sa nu-i ciupeasca insectele oribile de pe-afara.
    4 0
  • Aberatia a ajuns la cote inalte. Cand spuneam acu cativa ani ca lumea o sa ajunga sa-si ia masini dupa criteriul primordial al performantelor procesorului si display-ului din bord si nume ca Nvidia, Qualcomm, Amd, Intel , etc ,vor fi mai importante decat orice in alegerea specificatiilor/echiparii ... Jocuri,canale de filme/seriale , ce mai urmeaza ? Eu zic .. PornHub -aplicatie directa , de ce nu ? Nu cred ca se va mai minuna nimeni ! Din contra ,cred ca va avea un mai mare succes in randurile celor "certati cu nevasta"decat sa vada un film - asa cum sugereaza @Adrian mai sus ..!
    5 0
  • Trend-ul asta nu are de-a face cu Tesla. Mai devreme sau mai tarziu toata lumea va face la fel.

    Si, da, intr-un viitor indepartat, cand condusul unei masini va deveni istorie, mi se pare foarte plauzibil ca la alegerea unei masini sa depinda de confortul interior, de puterea procesoarelor, samd. Asta daca o sa mai avem nevoie de asa ceva.

    Ce e de speriat este amploarea cu care se implanteaza cipurile in oameni. Si nu ma refer la cipurile bancare cu care faci plati sau iti deschizi usa la casa. Foarte curand, daca vrei sa mai fii competitiv pe piata muncii si sa tii pasul cu "drogatii" care si-au implantat cipuri, va trebui probabil s-o faci si tu. Altfel, ajungi sa stai pe ajutor social, sub supraveghere, pentru ca nu-i asa, o sa fii suspect de rebeliune.

    Iar in toate astea masinile nu vor avea nici un rol. Schimbarile majore si raul mare vine de fapt din alta parte. Masinile sunt doar o rotita dintr-un mecanism complex care din pacate, la un moment dat poate fi folosit impotriva noastra cu o eficienta ingrozitoare.
    3 1
  • inexorabil
    Adică, Zărne, spune lucrurilor exact pe nume…Degeaba ne-am bucurat că am scăpat de micul şi regionalul socialism (bolşevismul născocit de…nemţi), dacă marele şi globalul socialism (milenarismul) ne pândeşte (pe absolut toţi, indiferent de continent, rasă, naţionalitate) la colţ, parcă jurat să transforme musai în realitate concretă scenariile despre abrutizarea “oficială” din viitor imaginate de “cuplul” Huxley-Orwell (apropo, mama lor de …englezi, nesupuşi totalitarismului tipic german, care îşi bate cuie în talpă cu ciocanul şi se bărbiereşte cu secera).

    Aşa că, ori de câte ori “activăm” gadget-urile multimedia, logic şi firesc ar fi ca pe ecranul acestora să apară, ca gest de bunăvoinţă, taman simbolul reprezentativ al “noilor vremuri”, recte cele două unelte de muncă “specifice” muncitorilor şi ţăranilor (eh, să nu-i excludem din ecuaţie pe micii "intelectuali", alias absolvenţii “la kilogram” ai facultăţilor oricum cu regim de SRL), deoarece, în mod deloc ironic, “dictatura proletariatului” s-a instaurat pretutindeni, fie că admitem, fie că nu. Aaa, că, de fapt, în culise trag sforile tot…illuminaţii, adică putrezi de bogaţii (trilionarii în euro/dolari), nici n-ar trebui să ne mire; până şi Lenin s-a temut de burghezia…de Stânga (cel mai impunător reprezentant al ei din acele vremuri: Stalin). Că doar nu suntem atât de naivi, încât să ne închipuim că, proaspăt împroprietărită cu kiturile “cool” de exprimare “globală”, plebea chiar ar căpăta (şi) mijloace şi pârghii politice de (auto)conducere (aşa cum am văzut eu scris pe pancarta unui #rezistent: “Singura soluţie: propria evoluţie”). În realitate, dânsei DOAR i s-a inoculat cu succes iluzia incomparabilă în istorie că, punându-i-se la dispoziţie, în manieră net consumeristă, în permanenţă şi cu largheţe “imposibil” de îngrădit, condiţiile capabile să-i îndeplinească (aproape) toate poftele/patimile/aspiraţiile (cum altfel decât pur/invariabil materiale, individualiste, frivole) – inclusiv acelea (orgastice) de a se trage de şireturi cu politicienii (născuţi, nu făcuţi, adică “suveraniştii”, vizaţi însă pentru eliminare din aparatul administrativ de oriunde de pe Glob şi chiar pentru încarcerare, pentru a le stârni maselor “zombificate” bale de satisfacţie animalică…) şi de a-i rostogoli în voie (fără niciun fel de consecinţe legal-punitive, în numele unei libertăţi ridicate la rang absolut şi persuasive prin purtarea etichetelor de prestanţă constituţională) prin făina oprobriului – a devenit atotputernică, inegalabilă şi imperturbabilă, confirmându-şi valenţele “politice” chiar şi pe plajă, în slip, sau pe terasă, halind şaorma “cu de toate”.

    PS. O imagine sugestivă despre vremurile…de pe urmă poate fi desprinsă dintr-un clip mai vechi (cu menţiunea că, dacă vor exagera în zelul lor executiv şi dacă vor dăuna tocmai ţintei, adică maselor, atunci slugile Sistemului vor fi penalizate, ba încă necruţător, chiar de “eminenţele cenuşii” ale Sistemului, precum veţi observa în finalul clipului):

    https://www.youtube.com/watch?v=-F36bJ57TmM
    1 2
  • Pentru unii conteaza mai mult fiabilitatea, pentru altii confortul, pentru altii caracterul dinamic al masinii si asa mai departe. Fiecare alege masina in functie preferinte si criterii personale. Nu mi se pare ca asta ne face nici mai buni nici mai rai.
    Iar ontopic mai important decat youtube-ul si Netflix mai important mi se pare update-ul la autopilot si la smart summon.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru