Tesla pune la încercare răbdarea clienților și a investitorilor: țintele de producție pentru Model 3 au fost din nou amânate

de Petre Barac
Luni, 08.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat din nou amânarea țintelor de producție pentru Model 3, în ciuda progresului pe care susținea că l-a făcut în livrarea sedanului său către clienți.

Anul 2017 a fost unul de tristă amintire pentru Tesla, compania având pierderi uriașe pe parcursul primelor 9 luni, deși în 2016 avea profit în aceeași perioadă.

Motivele invocate atunci au fost fabrica de baterii Gigafactory, care nu a reușit să producă necesarul pentru Model 3, precum și întârzierile cauzate de furnizorii săi.

Cu toate acestea, Tesla promitea că, până la sfârșitul lui martie 2018, va livra lunar 20.000 de unități Model 3, după ce obiectivul fusese stabilit anterior pentru luna decembrie 2017.

Însă, țintele de producție au fost din nou amânate, iar americanii susțin acum că obiectivul de 20.000 de Model 3 pe lună va fi atins până la sfârșitul lui iunie 2018.

Așa cum era de așteptat, acțiunile companiei au scăzut imediat pe bursă, reflectând neîncrederea investitorilor în promisiunile și lipsa de stabilitate a companiei.

Model 3 este văzut drept elementul hotărâtor în supraviețuirea și succesul pe termen lung al celor de la Tesla pe o piață tot mai competitivă a mașinilor electrice.

Cu un preț de pornire de circa 35.000 de dolari, Tesla Model 3 a înregistrat peste 500.000 de comenzi până acum, datele fiind valabile la nivelul lunii august 2017.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • electricu'
    Oare cat timp mai dureaza pana se sparge bula (sau buba) numita Tesla?
    De un an de zile Elon gaseste doar scuze penibile pentru incapacitatea de a-si tine promisiunile legate de termene si cifre de productie.
    In 2017 a concediat personal, dar au sustinut ca incapacitatea de productie se datoreaza furnizorilor.
    6 5
  • Oricum nu exista alternativa la Model 3. As vrea sa produca si sa livreze mai repede, dar important e ca se fac progrese saptamanal atat in ceea ce priveste livrarile cat si a software-ului. Au inceput si livrarile la nivel national in SUA.
    3 2
  • @electricu'

    Oau! Ai indraznit sa vorbesti despre realitatea ca cel mai cunsocut producator de masini electrice din lume, de altfel singurul producator de autoturisme exclusiv electrice important, are probleme financiare?!!! Ai gresit! Hipsterii ai electrificarii te vor umple de manute rosii! Cum adica domn'le! Ai cutezat sa le spui ca cererea de automobile care utilizeza combustibili conventionali este tot atat de mare ca si neancrederea in propulsia 100% electrca? Cui? Lor celor care din ignoranta sau reavointa aproba tacit si criminal distrugerea raurilor de munte pentru construirea unor microhidrocentrale care sa le dea lor posibilitatea sa se dea ecologisti? Ai gresit fratioare! Ti-ai dat foc la valiza!
    2 3
  • @Nicu

    "Oricum nu exista alternativa la Model 3". Mai corect ar trebui spus ca Tesla nu reprezinta o alternativa pentru nimic.... Faptul ca cea mai bine vanduta masina din America este Ford, iar cele mai vandute modele sunt din seria F, spune totul despre cum vad americanii "lectrificarea".
    2 2
  • @nicu
    volt...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru