Tesla Model 3 începe să cucerească Europa: a devenit cea mai vândută mașină electrică în Norvegia și Olanda

de Daniel Popescu
Joi, 14.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model 3 a devenit cea mai vândută mașină electrică în Norvegia și Olanda, în timp ce vânzările mărcii americane au crescut în Germania cu 500%.

Tesla a început în luna februarie să livreze primele unități Model 3 pe piața europeană, pentru a onora astfel cele peste 14.000 de comenzi pe care le-a primit de pe Bătrânul Continent.

Primele rapoarte de vânzări venite din principalele țări europene indică succesul de care se bucură deja noul model. De exemplu, Tesla a livrat peste 1.000 de unități Model 3 în Norvegia doar în prima săptămână a lunii martie, astfel că acesta a devenit cel mai vândut model din țara nordică, indiferent de sistemul de propulsie.

De asemenea, Tesla a livrat peste 1.000 de unități Model 3 în luna februarie în Germania, ceea ce a condus la o creștere a vânzărilor mărcii cu peste 500%, ca urmare a dificultăților pe care producătorul american le-a avut în trecut pe principala piață auto europeană.

Rezultate excelente au provenit și din Olanda, acolo unde au fost comercializate 472 de unități Model 3 în luna februarie, astfel că Model 3 a devenit rapid cea mai vândută mașină electrică din acest stat. De asemenea, Tesla a înregistrat vânzări în creștere puternică și în Spania sau Franța.

Rezultatele vin după ce Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină electrică în lume în 2018, ca urmare a cererilor puternice provenite de pe piața americană.

În paralel cu debutul livrărilor de Model 3 pe piața europeană, Tesla se pregătește pentru lansarea noului SUV Model Y în cadrul unui eveniment care va avea loc în această noapte în Statele Unite.

Via Electrek

Comentarii (6)

  • Corocsenie Adrian
    Se pare ca cu cat e lumea mai civilizata, cu atat prefera electricele. Olanda si Norvegia. Ce poti sa mai spui ?
    13 8
  • Adrian M
    @Corocsenie Iti spun eu ca le e si frica de topirea calotei glaciare, fiind primii afectati;)
    10 5
  • ACE - Craiova
    TESLA Model 3 e.....mai "nimic".....
    TESLA Model Y va face ISTORIE - varianta cu pretul de cca. 35-40.000 Euro...
    Mai discutam peste 2-3 ani....
    6 4
  • Nu stiu cat e civilizatie in tarile nordice si cat e dileala cu taxarea. Acum ca Model S nu se mai incadreaza la scutiri de taxe, au dat buzna sa cumpere Model 3 care deocamdata se incadreaza.
    Fara subventii si scutiri de taxe, electricele se vand foarte greu. Se vede dupa vanzarile din Germania, o piata incomparabil mai mare decat Norvegia, si unde s-au vandut doar 1000 de Model3-uri.
    13 5
  • Realist
    Deocamdata, electricele nu-s de nasul celor cu bani putini. Nimeni (din Romania) nu-si permite sa arunce 40000 de dolari pe o masina, daca are salariul mediu pe economie. Cum patura medie a populatiei este cea mai numeroasa, evident ca n-o sa fie inghesuiala la a cumpara astfel de masini.
    Pentru romani, o masina electrica trebuie sa coste cu 10-15% mai mult decat una clasica. Altfel, degeaba transpira astia de pe site-urile de auto sa promoveze ceva ce seamana a strugurii sunt acri!
    5 0
  • Clique
    Tesla momentan "cucerește" piața, are avantajul doar atonomia mai mare.
    Nu durează mult și apar concurenți serioși pe piață cu oferte mult mai bune ca Tesla și cu design-uri mult mai atractive.

    În primul rând Norvegia are cea mai bine dezvoltată infrastructură pentru mașinile electrice știu cum să promoveze mașinile electrice, subvenții etc.

    Revenind mai în centru, aici treburile stau altfel, sunt alte interese.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru