Tesla Model 3 are o cotă de piață de 52% în segmentul mediu premium din SUA. Producția va crește la 10.000 de unități pe săptămână în 2019

de Daniel Popescu
Joi, 02.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că Model 3 a avut în luna iulie în SUA vânzări mai mari decât BMW Seria 3, Audi A4, Mercedes Clasa C, Lexus IS și Jaguar XE la un loc, în condițiile în care producția este de 5.000 de unități pe săptămână.

Tesla a publicat în această săptămână rezultatele financiare pentru perioada aprilie-iunie, iar la prima vedere acestea nu sunt tocmai pozitive.

Deși a obținut venituri record de 4 miliarde de dolari, Tesla a înregistrat pierderi de 743 de milioane de dolari. Pe de altă parte, numeroase alte date publicate de Tesla indică faptul că producătorul traversează o perioadă din ce în ce mai bună la capitolul vânzări.

Astfel, în luna iulie, Model 3 a avut o cotă de piață de 52% în segmentul mediu premium din Statele Unite. Cu alte cuvinte, Model 3 a înregistrat vânzări mai mari decât cele ale lui BMW Seria 3, Audi A4, Mercedes Clasa C, Lexus IS și Jaguar XE la un loc.

O altă veste bună este că Model 3 a generat pentru prima oară profit de la lansare.

"Profitul lui Model 3 a fost ușor pozitiv, deși creștem rata de producție și nu am livrat încă versiunea cu tracțiune integrală sau cea de performanță. Aceasta este o performanță majoră pentru Model 3 ca urmare a reducerile dramatice de costuri", menționează Tesla într-un raport oficial.

Constructorul american anticipează că marjă de profit pentru Model 3 va crește la 15% în al treilea trimestru al anului.

În plus, Tesla a oferit detalii despre producția lui Model 3. Astfel, americanii afirmă că au rezolvat o serie de probleme întâmpinate pe liniile de producție și că producția s-a stabilizat la 5.000 de unități pe săptămână în luna iulie. Următorul obiectiv este atingerea pragului de 6.000 de unități în ultima săptămână a lunii august, pentru ca anul viitor producția să ajungă la 10.000 de unități pe săptămână.

"Credem că cele mai multe linii de producție vor fi pregătite să producă la această rată până la finalul anului, dar trebuie să creștem capacitatea în anumite locuri, iar furnizorii noștri trebuie de asemenea să respecte noile obiective. Prin urmare, ne așteptăm să atingem această rată de producție în cursul anului viitor", mai precizează Tesla în comunicat.

Via Tesla

Comentarii (9)

  • Cum asa?!! Pai lumea zicea că falimentul este aproape.. :))
    10 2
  • Claudiu
    Iar comparam mere cu pere :) Doar pentru ca departamentul de marketing o adauga in acel clasament, nu o face masina premium. Este foarte departe de nivelul de confort prezentat de masinile mentionate. E ca si cum am spune ca in Romania, Duster detine cota de piata 80% pe segmentul premium in detrimentul modelelor X1, Q3 si GLC.
    9 10
  • Claudiu, argumentul tau nu are sens deoarece Duster nu are pret de Q3 in timp ce Model 3 are pret de BMW Seria 3.
    4 2
  • mircea badea
    orice electrica e mai premium din start, fiindca nu vibreaza, urla, miroase si afuma!
    11 6
  • stefan
    de cand Tesla este in sectorul Premium ?
    3 8
  • Tesla 3 este premium ca un Ford Focus.
    8 13
  • Tesla este premium doar ca pret; nu se pot compara din punct de vedere ale dotarilor cu nemtii.
    Oricum Tesla inregistreaza pierdere mare, iar, conform celor spuse chiar de Musk, Model 3 nu genereaza profit, deci nu au cum sa se redreseze datorita vanzarilor la Model 3.
    Cum vor rezista pana la cresterea profitabilitatii modelului 3?
    Ramane de vazut.
    6 5
  • Aceleasi discutii ca si la Tesla S vs clasa S, seria 7, A8...au cam aceleasi preturi, dar nivelul de confort si materiale din Tesla chiar nu se compara cu modelele clasei de lux, dar daca se simt mai bine americanii facand aceste comparatii, sa-i lasam. Pe viitor Tesla S va primi interior asemanator modelului 3, luxul la el acasa.
    6 6
  • neaNelu
    @c

    Glume de kk... Romanul miroase premium-ul de la distanta :))
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru