Tesla Model 3 a mai cucerit o piață europeană: sedanul a devenit cea mai vândută mașină electrică în Italia în luna septembrie

de Daniel Popescu
Joi, 10.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină electrică din Italia în luna septembrie și a urcat deja pe locul doi în clasamentul primelor nouă luni ale anului.

De la debutul european de la începutul acestui an, Tesla Model 3 a început să se impună treptat pe piața modelelor electrice de pe Bătrânul Continent.

Așa cum era de așteptat, Model 3 a devenit rapid cea mai populară mașină electrică în Norvegia și Olanda, două dintre țările cu cele mai mari vânzări de modele electrice.

Iată însă că producătorul american reușește acum să obțină performanțe similare și pe o altă piață majoră europeană. Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină electrică în Italia în cursul lunii septembrie, cu 325 de unități, ocazie cu care a depășit Nissan Leaf (260 unități) și Smart EQ Fortwo (250 de unități).

Și celelalte două modele Tesla se află în topul din Italia, cu Model X pe locul 8 cu 35 de unități și Model S pe poziția a 10-a cu 15 unități. Performanța a contribuit la creșterea vânzărilor de electrice în Italia cu 156% comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 1.253 de unități.

Succesul înregistrat în ultimele luni i-a permis lui Model 3 să urce pe locul doi în clasamentul celor mai vândute mașini electrice în primele nouă luni ale anului, la 1.491 unități. Americanii au astfel șanse ca până la sfârșitul acestui an să detroneze liderul Renault Zoe, care până în prezent s-a comercializat în 1.796 de unități.

Model S și Model X ocupă locurile 8 și 9 pentru această perioadă cu 208 și, respectiv, 184 de unități.

În ciuda creșterii puternice a vânzărilor și a popularității Tesla, mașinile electrice au în continuare o cotă de piață infimă în Italia, de numai 0.5% pentru perioada ianuarie-septembrie. Chiar și România are cifre mai generoase la acest capitol, cu o cotă de piață record de 5.4% în august și de 3.8% pentru primele opt uni ale anului.

Via Clean Technica

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Cumpără multe firme de taxi Tesla.

    Nu poţi să ai un taxi mic, înghesuit şi urât.
    4 0
  • mircea badea
    https://www.descopera.ro/dnews/18420933-motivul-pentru-care-amazon-cumpara-100000-de-masini-electrice
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru