Tesla are un nou rival în segmentul camioanelor electrice: Volvo FL Electric are autonomie de 300 km

de Daniel Popescu
Luni, 16.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo Trucks a dezvăluit camionul electric FL Electric, care poate ajunge la o autonomie de 300 de kilometri și este dedicat distribuției de produse în orașe.

Tesla a prezentat în toamna anului trecut capul tractor electric Semi, care va avea o autonomie de până la 800 de kilometri. Modelul a primit deja sute de comenzi de la companii renumite, chiar dacă Tesla nu a menționat încă o dată de lansare, însă rivalii tradiționali de pe acest segment fac deja pasi concreți în aceeași direcție.

Daimler a lansat deja camionul electric Mitsubishi Fuso eCanter cu o autonomie de 100 de kilometri și a prezentat conceptul unei versiuni cu autonomie de 350 de kilometri, iar acum a venit rândul suedezilor de la Volvo Trucks să ofere detalii despre primul lor camion electric.

Acesta va fi bazat pe modelul FL și va avea numele FL Electric, lansarea oficială pentru piața europeană fiind deja programată pentru 2019. Volvo FL Electric este echipat cu un motor electric cu o putere maximă de 185 kW (252 CP) și cuplu de 425 Nm.

Camionul electric va fi disponibil în mai multe versiuni în funcție de numărul de baterii Li-Ion care vor fi integrate.

Versiunea de bază va avea două baterii și o autonomie de 100 kilometri, în timp ce varianta de top va beneficia de 6 baterii și va oferi o autonomie de până la 300 de kilometri. Pentru versiunea de top, încărcarea bateriilor va dura cel mult două ore în cazul utilizării încărcării rapide DC.

Volvo Trucks este un constructor suedez de camioane deținut de compania AB Volvo. Producătorul de mașini Volvo Cars a făcut de asemenea parte din AB Volvo până în 1999, când a fost cumpărat de Ford, iar în prezent este deținut de producătorul chinez Geely.

Via Volvo Trucks

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru