SUV-ul Rolls-Royce Cullinan ar putea primi o versiune cu sistem hibrid de propulsie: britanicii nu exclud și lansarea unui frate mai mic

Publicat miercuri, 10.10.2018 12:56 de Cornel Șocariciu

Rolls-Royce Cullinan, cel mai scump SUV de serie din lume, ar putea primi și o versiune cu sistem hibrid de propulsie. Britanicii vor să-l întâmpine cum se cuvinte pe viitorul rival Aston Martin Varekai.

În urmă cu câteva luni, Rolls-Royce prezenta Cullinan, primul SUV dezvoltat până acum de constructorul britanic. Cel mai scump SUV de serie din lume are un motor V12 de 6.75 litri care produce 571 de cai putere, patru roți directoare și un sistem de tracțiune integrală.

Prezent în cadrul Salonului Auto de la Paris, Torsten Müller-Ötvös, directorul Rolls-Royce, a oferit câteva detalii interesante cu privire la viitorul companiei. Conform declarațiilor făcute de acesta, un Cullinan echipat cu un sistem hibrid de propulsie face parte din planurile constructorului. Mai mult decât atât, voci apropiate companiei spun că lansarea ar urma să aibă loc în viitorul apropiat.

Altfel spus, Rolls-Royce pregătește "locul de joacă" pentru a-l primi cum se cuvine pe viitorul Aston Martin Varekai. Conform primelor informații, primul SUV dezvoltat de Aston Martin va fi lansat doar cu motorizări pe benzină, dar surse apropiate companiei anunță și o variantă plug-in hybrid (V8 benzină de 4.0 litri biturbo și motor electric) de 710 cai putere.

În același timp, Rolls-Royce nu exclude lansarea unui SUV mai mic decât Cullinan.

Via | Topgear