SUV-ul electric pregătit de Ford va fi prezentat în luna noiembrie: modelul va avea o autonomie de 480 de kilometri

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va prezenta în luna noiembrie SUV-ul electric cunoscut în prezent sub numele Mach-E, potrivit unui purtător de cuvânt al constructorului american.

Ford a anunțat încă de anul trecut că intenționează să lanseze un SUV electric cu design inspirat din Mustang și a prezentat la vremea respectivă și un teaser. Până acum, se știa că noul model va fi disponibil pe piață începând din anul 2020, însă oficialii mărcii americane au oferit acum o informație suplimentară.

Astfel, SUV-ul electric va fi prezentat publicului în cursul lunii noiembrie, potrivit unui purtător de cuvânt al Ford citat de publicația The Detroit Bureau. Nu este exclus ca prezentarea să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, mai ales că modelul urmează să fie produs doar în Statele Unite și exportat ulterior inclusiv în Europa.

Ford a înregistrat anterior numele Mach-E pentru primul său model electric, însă nu este clar dacă acesta va fi numele comercial al SUV-ului sau doar un nume de cod intern folosit în timpul dezvoltării.

Ford a confirmat anterior că SUV-ul electric va avea o autonomie de 482 de kilometri, fără însă să menționeze dacă aceasta a fost măsurată conform noului standard WLTP, mai realist decât vechiul NEDC.

După lansarea SUV-ului electric, Ford va dezvolta încă un model electric de volum care va fi produs la uzina de la Koln (Germania) pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, ca parte a unui parteneriat între cele două părți.

Acest model va fi disponibil la vânzare începând din 2023, iar apoi va exista posibilitatea ca americanii să dezvolte în paralel încă un model pe plaforma MEB.

Via The Detroit Bureau

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Segmentul masinilor:
    - mild-hybrid (care au un consum de combustibil redus cu cca. 0,4-0,7 litri / 100 km),
    - PHEV sau
    - BEV
    incepe sa se dezvolte in curand iar miscarile firmei FORD sunt doar un raspuns concret la provocarile concurentilor din piata.

    Din acest motiv s-a prezentat deja o varianta FORD Puma mild-hybrid si urmeaza in curand, foarte probabil, FORD Ecosport mild-hybdrid.....

    Sa luam doar exemplul producatorului auto AUDI:

    Modele Audi BEV:

    Audi e-tron (deja în producție, livrări de la începutul anului 2019)
    Audi e-tron Sportback (va debuta în 2019)
    Audi Q2 L e-tron BEV (2019) pentru piața chineză
    Conceptul Audi e-tron GT (de la sfârșitul anului 2020)
    Conceptul EV de dimensiunea Audi A3 (care urmează să fie dezvăluit în curând)
    Audi Q4 e-tron Concept bazat pe platforma MEB (de la sfârșitul anului 2020 sau începutul anului 2021)

    Modele Audi PHEV:

    Audi A3 e-tron (model în fază finală)
    Audi Q5 55 TFSI e quattro (două versiuni - confort și performanță) (începând cu T3 2019)
    Audi Q7 PHEV (probabil la sfârșitul lui 2019/2020)
    Audi A6 TFSI e (două versiuni - confort și performanță) (în curând)
    Audi A7 Sportback TFSI e (două versiuni - performanțe de confort) (în curând)
    Audi A8 TFSI e (în curând)

    https://insideevs.com/news/357281/new-audi-q7-to-get-plug-in-hybrid-option-soon/
    7 1
  • Stelian Opincariu(vedeta din 2
    Pesemne ca Mondeo nu va mai avea urmas...
    4 0
  • inexorabil
    Individul "restartat" cerebral pe nume "ACE" îmi stârnește fiori...Pur și simplu el înseamnă un subprodus de reacție al supei transumaniste mestecate continuu de "eminențele cenușii" ale Ocultei antihristice...O fi crezând că, dacă scrie cu patos suculent autodevorat despre "noua ordine" auto, va crea prozeliți pe bandă rulantă, de parcă ar trăi în mijlocul unei turme de primitivi și s-a găsit taman el să-i...illumineze. Înclin să admit că nici măcar nu "călărește" pe viu vreo "electrică", dar se erijează semeț în guru pe temă, de parcă GM s-ar fi consultat în primul rând cu el atunci când a proiectat etalonul EV-1.

    Dacă ar fi vorba despre un străin, aș rămâne impasibil, dar este dezolant să vezi cum devine zombi un compatriot...

    Pe un ton mai sever...neică, poate le vei închina măcar un crâmpei de compasiune copiilor de negri forțați să trudească precum sclavii pentru extragerea minereurilor de cobalt...Nu mai amintesc de muncitorii din industria chimică (a producerii bateriilor și componentelor acestora) expuși permanent mediului toxic. Ai înțeles, bade oltene? Și nu te repezi cu epitete și calificative, căci niciunul nu va fi conform cu adevărul și nici avizat.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru