SUV-ul de performanță Skoda Kodiaq RS are prețuri pentru România: start de la 43.700 de euro

de Cornel Șocariciu
Marti, 11.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Kodiaq RS poate fi comandat și în România. SUV-ul de performanță echipat cu motorul diesel de 240 CP are un preț de pornire de 43.656 de euro pentru varianta cu 5 locuri.

Noul Skoda Kodiaq RS a fost expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Paris. SUV-ul de performanță pregătit de constructorul din Mlada Boleslav poate fi comandat și pe piața din România, prețul de pornire fiind de 43.656 de euro cu TVA.

Din punct de vedere estetic, noul Kodiaq RS iese în evidență mulțumită grilei cu efect 3D care propune un aspect dinamic, și datorită spoilerelor ceva mai agresive.

Farurile full LED sunt disponibile stanadard, iar jantele Xtreme cu diametrul de 20 de inch fac și ele parte din oferta constructorului ceh. Pentru a sublinia caracterul sportiv al noului Kodiaq RS, Skoda a pregătit și un sistem de evacuare cu două terminații de mari dimensiuni.

Odată cu lansarea primului SUV de performanță din gama Skoda, constructorul din Mlada Boleslav a introdus un nou logo "RS", dar și nuanța de caroserie Race Blue (475 de euro).

La interior, Skoda Kodiaq RS vine standard cu scaune sport îmbrăcate în Alcantara/piele neagră și cusături de culoare roșie.

Instrumentarul digital de bord Virtual Cockpit este și el oferit standard.

SUV-ul de performanță dezvoltat de Skoda este echipat cu un motor diesel de 2.0 litri BiTDI capabil să ofere 240 CP și 500 Nm între 1.750 și 2.500 rpm. Resursele motorului diesel sunt puse în valoare cu o transmisie automată cu 7 trepte și cu ajutorul unui sistem de tracțiune integrală. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 6.9 secunde (7.0 secunde pentru versiunea cu 7 locuri), iar viteza maximă este de 221 km/h (220 km/h în cazul versiunii cu 7 locuri).

MOTORIZĂRI
NIVEL DE ECHIPARE
(euro, TVA inclus)
Motor Putere
(CP)
Transmisie RS
2.0 BiTDI Diesel
240 CP
Aut7,4x4 43.656

Standard, SUV-ul producătorului din Mlada Boleslav va fi disponibil cu sistemul Dynamic Chassis Control și cu tehnologia Dynamic Sound Boost. Acesta din urmă folosește datele oferite de sistemele mașinii pentru a modifica sunetul produs de motor în funcție de modul de rulare selectat (Snow, Eco, Comfort, Normal, Sport și Individual).

Tot pe lista de echipamente standard, Skoda a trecut următoarele: Front Assist cu protecție pentru pietoni, Hill Hold Control, Intelligent Light Assistant, Lane Assistant cu Blind Spot Detection, Adaptive Cruise Control, sistem automat de climatizare pe două zone, geamuri electrice față/spate, cotieră față cu compartiment de depozitare, sistem de acces fără cheie, oglinzi exterioare electrice și încălzite, Radio Bolero cu sistem de infotainment cu ecran tactil, scaune față încălzite, senzori de parcare față/spate, sistem Start/Stop și volan sport încălzit și îmbrăcat în piele.

Pentru moment, Skoda Kodiaq RS este primul SUV de performanță din segmentul de volum echipat exclusiv cu un motor diesel. Cu toate aceastea, Volkswagen oferă motorul de 2.0 litri BiTDI tot cu 240 CP și 500 Nm pe Tiguan.

Pentru moment, această versiune nu mai poate fi accesată în configuratorul constructorului german.

Comentarii (4)

  • O abominatie de performanta. Nu era suficient ca arata ca dulapul bunicii, acum e dulap de performanta. Performanta si diesel in aceeasi fraza..Doamne sfinte.
    12 6
  • Rudolf D.
    Si SUV pe deasupra...
    7 5
  • Corocsenie Adrian
    In ce hal poate arata ciudatenia asta ! Performanta ii trebuia ! Mai bine ii facea un facelift !
    8 5
  • 50000€ pe tigaia asta. Nu se mai stie valoarea banilor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru