Surse: Britanicii de la Ineos Automotive sunt în discuții cu Daimler pentru a prelua uzina din Franța unde sunt produse modelele Smart

de Cornel Șocariciu
Marti, 07.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul Ineos Automotive a demarat o serie de discuții cu Daimler pentru a prelua uzina Smart din Franța, conform unor surse apropiate britanicilor. Ineos este în căutarea unei fabrici pentru a putea lansa în producție modelul de off-road Grenadier.

La finalul săptămânii trecute, oficialii Daimler au anunțat că intenționează să vândă uzina din localitatea franceză Hambach. În prezent, la această fabrică sunt asamblate modelele electrice Smart EQ Fortwo și EQ Fortwo Cabriolet.

Mai mult decât atât, nemții susțin că vor vinde uzina doar dacă noul proprietar își va asuma angajamentul de a produce în continuare cele două modele electrice.

Acum, conform unor surse, britanicii de la Ineos Automotive au deschis discuțiile cu oficialii Daimler pentru a prelua uzina din Franța.

În 1 iulie, Ineos Automotive a prezentat Grenadier (foto). Primul model al producătorului britanic este unul dedicat iubitorilor de off-road și a fost puternic inspirat de prima generație Land Rover Defender. Modelul va fi disponibil începând cu a doua parte a anului viitor și va putea fi comandat doar într-o variantă cu cinci uși. Ulterior, britanicii vor veni cu o versiune pick-up, dar și cu o variantă cu ampatament scurt.

Modelul de off-road pregătit de Ineos Automotive va folosi motoare diesel și benzină cu șase cilindri din oferta BMW.

Inițial, producătorul britanic își dorea să cumpere o uzină din Portugalia unde să fie produs șasiul, și o fabrică în Țara Galilor unde să aibă loc asamblarea modelului de off-road.

Conform surselor apropiate Ineos Automotive, investițiile realizate de Daimler la uzina din Franța pentru o linie de asamblare dedicată SUV-urilor vor ajuta și mai mult compania britanică să pună la punct procesele necesare startului producției.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru