Supercar cu potențial de învechire: unul dintre cele trei Lamborghini Veneno produse este scos la vânzare pentru 8 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Joi, 31.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini Veneno este supercarul care marca în 2013 cei 50 de ani de existență ai brandului italian. A fost una dintre cele mai rare mașini produse de italieni, de unde și prețul exorbitant la revânzare.

În ultimii ani, Lamborghini a avut câteva puseuri de nebunie și a creat supercaruri extrem de rare, evaluate la milioane de euro. Este și cazul lui Lamborghini Veneno, un supercar ce nu semăna cu nimic din oferta Lamborghini la acel moment.

A fost prezentat în anul 2013, în cadrul Salonului Auto de la Geneva și a celebrat cei 50 de ani împliniți de constructorul din SantAgata Bolognese. A fost produs în doar cinci exemplare, dintre care doar trei au fost scoase la vânzare. Prețul de pornire era estimat la aproximativ 3.6 milioane de euro. Bineînțeles, toate au fost epuizate.

Esential 3 exemplare Lamborghini Veneno au fost scoase la vânzare din totalul celor cinci produse.
Acum însă, unul dintre proprietari scoate la vânzare unul din cele trei Veneno-uri. Are doar 180 de kilometri parcurși, iar prețul este unul pe măsura exclusivității: 8 milioane de euro. Prețul, deși uriaș, nu îl depășește pe cel cerut în urmă cu un an de un proprietar care folosise Veneno pe o distanță de 840 de kilometri.

Dezvoltat pe baza lui Aventador, Veneno folosea un motor V12 de 6.5 litri, capabil să dezvolte 740 de cai putere și să garanteze un sprint incredibil de la 0 la 100 de km/h: doar 2.9 secunde.

Viteza maximă ajunge la 354 de km/h. 

via aol

Comentarii (2)

  • Cineva
    O masina mai urata ca asta nu mi-a fost dat sa vad ! Nu as cumpara asa ceva pt. nimic in lume si sa fie ultima masina !
    3 2
  • Holy fuck, ce masina!

    Una e sa deenezi asa ceva pe hartie si cu totul altceva e sa iei acea hartie, sa o dai celor care urmeaza sa o construiasca si sa le spui: fix asa vreau sa arate!

    Doamne, ce masina!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru