Succesorul lui Lamborghini Aventador ar putea primi un sistem de propulsie plug-in hybrid: supercar-ul italienilor va miza în continuare pe motorul V12

de Cornel Șocariciu
Luni, 16.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini va lansa un înlocuitor pentru actualul Aventador în 2024, spun voci apropiate companiei italieni. Conform declarațiilor lui Maurizio Reggiani, șeful departamentului tehnic, motorul V12 trebuie să rămână în oferta Lamborghini, iar un sistem plug-in hybrid devine alegerea potrivită.

Cel mai recent raport cu privire la constructorul italian Lamborghini menționa că oficialii din Sant'Agata Bolognese vor prezenta succesorul lui Aventador în 2024. În cadrul unui interviu acordat în timpul Salonului Auto de la Frankfurt, Maurizio Reggiani, șeful departamentului tehnic Lamborghini, a oferit câteva informații cu pivire la viitorul vârf de gamă.

"Dacă vom discuta despre Aventador, vârful nostru de gamă, și despre motorul V12 aspirat natural, atunci înseamnă că avem în față o pereche perfectă. Lamborghini s-a născut alături de motorul V12, iar acest tip de propulsor a fost singurul care a rămas în ofertă de-a lungul anilor. Trebuie să facă parte din portofoliul nostru și în viitor", a declarat reprezentantul Lamborghini.

În aceste condiții, electrificarea rămâne singura opțiune pe care italienii o pot valorifica. Lamborghini Sian (foto), primul hibrid al italienilor, a fost expus la Frankfurt. Supercar-ul a fost echipat cu un sistem mild hybrid format din motorul V12 de 6.5 litri și un motor electric cu 34 CP.

În total, sistemul de propulsie oferă 819 CP, în timp ce bateria clasică folosită de producători pentru sistemul mild-hybrid a fost înlocuită cu un supercapacitor.

"Este cât se poate de clar că în acest moment, un supercapacitor nu poate garanta o autonomie electrică de 5-10 kilometri. Capacitatea de stocare nu este suficientă", a completat oficialul Lamborghini.

Astfel, sunt șanse mari ca înlocuitorul lui Aventador să mizeze pe un sistem plug-in hybrid.

"În cazul unui model comercializat într-un număr mare de exemplare, așa cum este Aventador, trebuie să aduci în discuție și problema emisiilor de CO2. Dacă vrei să ataci această problemă, atunci ai nevoie de baterii care să garanteze o anumită autonomie electrică. Cu supercapacitorii de astăzi nu poți face acest lucru", a declarat Maurizio Reggiani.

Introducerea unui sistem de propulsie plug-in hybrid va crește masa totală, însă oficialul Lamborghini menționează că a discutat cu inginerii și a specificat că își dorește un comportament dinamic îmbunătățit.

Astfel, masa suplimentară generată de introducerea sistemului PHEV va fi "anulată" de modul în care va rula viitorul supercar.

Via | Car Sales

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru