Subaru se gândește să renunțe la cutiile de viteze manuale: japonezii spun că transmisiile automate favorizează sistemele de siguranță

de Petre Barac
Luni, 12.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cutiile de viteze manuale ar putea să fie scoase din oferta Subaru, întrucât japonezii vor să mizeze pe transmisiile de tip CVT care sunt compatibile cu anumite sisteme de siguranță.

Subaru și-a stabilit ca obiectiv să dezvolte “cele mai sigure mașini din lume”, iar pentru asta vrea să-și îmbunătățească anumite tehnologii în vederea rulării autonome.

În acest sens, japonezii se gândesc să renunțe la cutiile de viteze manuale pe motiv că transmisiile automate sunt o alternativă mai bună când vine vorba de compatibilitatea cu unele sisteme de siguranță specifice.

Astfel, viitoarele modele de la Subaru ar putea să fie oferite doar cu transmisia de tip CVT, care corespunde caracteristicilor tehnologiei Eyesight, precum Autonomous Emergency Braking sau Lane Departure Warning.

“Vorbim de mulți ani de siguranța oferită de motoarele boxer și tracțiunea noastră integrală. Acum vorbim de aceeași siguranță la care adăugăm tehnologia Eyesight și transmisia automată. Ideea de siguranță este mesajul pe care dorim să îl transmitem,” potrivit oficialilor de la Subaru.

Via Autoexpress

Comentarii (4)

  • someone
    daca decideti sa ramaneti pe automate, faceti una clasica sau cu convertizor de cuplu, sau dsg, care se preteaza mai bine la un STI, dar nu cvt la masini sport de peste 300 cai
    10 8
  • @someone
    Nu cred ca Subaru vor mai produce masini cu peste 300 cai.
    Am inteles ca renunta la WRX.
    4 5
  • În scurt timp majoritatea modelelor vor fi dotate cu cutii automate de diferite concepții. Acest lucru va fi accelerat de rigorile normelor de poluare cât și de puterilor motoarelor ce vor trebuie să respecte aceste norme. Producătorii japonezi nu vor renunța la CVT pentru că este fiabilă și dacă este corect utilizată are consumuri imbatabile.
    4 3
  • nu renunta la modelele sport, se zvoneste ca noul STI va fi hibrid. nu se va vinde in europa, asta e sigur.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru