Studiu: Peste jumătate dintre șoferi ar plăti cu până la 20% mai mult pentru o mașină autonomă

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Luni, 20.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu realizat pe 5.500 de clienți arată că 56% dintre șoferi ar fi dispuși să plătească cu până la 20% mai mult pentru o mașină autonomă, în timp ce 25% nu ar plăti niciun ban suplimentar.

Grupul de consultanță Capgemini a efectuat recent un studiu pe 5.538 de clienți și 280 de directori executivi din insutria auto cu privire la interesul șoferilor pentru mașini autonome.

Una dintre cele mai interesante întrebări se referă la interesul clienților de a plăti o sumă suplimentară pentru a cumpăra o mașină autonomă, comparativ cu prețul pe care ar urma să-l plătească pentru o mașină similară, dar fără funcții autonome.

Astfel, studiul a scos în evidență că 56% dintre clienți ar fi dispuși să plătească o sumă cu 1% - 20% mai mare pentru a cumpăra o mașină autonomă. De asemenea, 17% dintre șoferi ar plăti o sumă cu 21% - 40% mai mare pentru o astfel de mașină, în timp ce 2% dintre clienți ar fi dispuși să achite chiar și cu peste 40% mai mult. În schimb, doar 25% dintre clienți nu ar plăti nimic în plus pentru a beneficia de o mașină autonomă.

Constructorii anticipează că introducerea mașinilor autonome va schimba radical comportamentul șoferilor și pasagerilor, iar studiul confirmă aceste prognoze.

Astfel, 63% dintre participanții la studiu ar folosi timpul liber petrecut într-o mașină autonomă pentru a comunica cu prietenii și familia, în timp ce 57% dintre respondenți ar citi știri, urmări filme și seriale sau ar citi o carte.

În plus, 40% dintre șoferi ar urma să folosească timpul câștigat pentru a rezolva diverse task-uri pentru locul de muncă, iar 24% susțin că ar încerca să facă diverse exerciții fizice.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Nu prea cred in studiile astea si consider o mare tampenie exagerarile astea privind masinile/conducerea autonoma. Unde mai e placerea condusului, nu pentru asta iti iei o masina, sa te bucuri de ea si sub aspectul asta. Daca nu....ia autobuzul/trenul si ajungi la destinatie, as zice eu poate mai in siguranta. Mai ales cand ma gandesc la drumurile "modernizate" pe care le avem din belsug.
    9 3
  • andrei
    nu cred ca intelegi lucrurile cum trebuie. nu zice nimeni ca nu mai si conduci si tu. de exemplu pe un drum super aglormerat unde mergi in coloana o lasi pe masina sa conduca. cand se degajeazza si poti conduce conduci tu, soferul.

    nu scrie nicaieri ca tot drumul tau de la A la B sa conduca masina. si nu stiu de unde aveti unii impresia ca dispare placerea condusului. functiile alea nu sunt obligatorii de folosit. e la latitudinea soferului sa decida cum le utilizeaza.

    si vrei tu sa imi zici ca nu ti-ar placea sa ajungi la destinatie, sa te dai jos si sa o lasi sa se parcheze singura, sa nu mai pierzi tu timpul?
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru