Studiu JD Power: Volvo este constructorul care adoptă cele mai multe tehnologii pe noile modele

de Daniel Popescu
Joi, 20.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo este perceput de clienți drept constructorul cu cea mai mare rată de adopție a noilor tehnologii disponibile pentru mașini, potrivit unui studiu realizat de compania americană JD Power.

Compania de analiză JD Power este recunoscută în Statele Unite pentru numeroasele studii pe care le realizează pentru industria auto prin intermediul clienților mărcilor.

Cel mai recent top vizează adopția noilor tehnologii, iar studiul a luat în calcul 34 de sisteme împărțite în patru categorii: confort, sisteme automatizate, eficiența energetică și conectivitate.

În opinia proprietarilor americani, Volvo este constructorul care adoptă cele mai multe tehnologii, cu un scor total de 617 puncte, iar următoarele locuri sunt ocupate de BMW (583), Cadillac (577), Mercedes-Benz (567) și Genesis (559).

Autorii studiului menționează că Tesla a obținut 593 de puncte, cu care ar fi ocupat locul doi în top, însă constructorul american nu a fost inclus în ierarhia finală. Motivul este că în 15 state americane Tesla nu permite celor de la JD Power să efectueze studiul pe proprietari, astfel că rezultatul a fost obținut doar pe baza datelor furnizate de proprietari din 35 de state.

În segmentul mărcilor de volum, prima poziție a revenit celor de la Hyundai cu 556 de puncte, iar top 5 este completat de Subaru (541), Kia (538), Nissan (534) și Ram (520).

Studiul realizat de JD Power a scos în evidență trei tendințe prin clienții americani.

Astfel, șoferii apreciază în special tehnologiile care au la bază utilizarea de camere video, cum ar fi camera video pentru marșarier sau camera video care oferă imagini la 360 de grade în jurul mașinii.

Pe de altă parte, tehnologiile care presupun utilizarea unor gesturi pentru activarea unor funcții au generat cele mai multe bug-uri și neplăceri. Nu în ultimul rând, cei mai mulți șoferi nu apreciază sistemele semi-autonome sau sistemele de asistență, întrucât multe dintre acestea distrag atenția de la condus.

Via JD Power

Comentarii (14)

  • netam-nissan
    poate ca d-aia sint si printre cele mai stricacioase in statistici.
    23 3
  • @netam
    Dupa cum era de asteptat, romanii sunt experti si iar isi dau cu parerea :))
    Netam- nestiutorul se refera la statisticile astea banuiesc:
    https://www.jdpower.com/business/press-releases/2019-germany-vehicle-dependability-study
    https://www.jdpower.com/business/press-releases/2018-germany-vehicle-dependability-study-vds
    Pentru cei ce nu stiu engleza, se mentioneaza ca per total Volvo este brandul premium cu cele mai putine probleme in Germania in ultimii 2 ani.
    Dar voi puteti sustine prostia si cocalarimea in continuare :)
    Nu uitati ca vor veni in curand importuri de jafuri din Germania,ei le schimba la 2-3 ani cand incep sa pice si le trimit in tarile unde fraierii au bani de bagat si reparat, deci pregatiti portofelul.
    6 16
  • netam-nissan
    https://www.businessinsider.com/car-brands-least-reliable-2018-2018-10#1-volvo-22-13

    e doar una din ispravile volvo ca lanterna rosie absoluta, mai am si din uk dar e pierdere de timp.

    sa intelegem insa ca dvs nu sinteti roman de va dati cu parerea?
    20 2
  • @netam
    Dam link din USA pentru niste modele gen S90 care ce pondere are in totalul vanzarilor Volvo daca tot te pricepi ?
    Statisticile din Germania nu iti plac ??? :)
    Ai facut ceva referire la UK???
    Adica asta:
    https://europe.jdpower.com/press-releases/2019-uk-vehicle-dependability-study
    Pai si aici se pare ca Volvo e cel mai sus brand premium in timp ce BMW ultimul.
    Sau tu nu stii sa citesti si sa scrii? E specific fanilor de marci germane, te inteleg.
    Vezi ca e o manuta Rosie, fa click repede pe ea :))
    3 13
  • La ultimul studiu JD, de acum o luna, doua, unde erai marean mafia ? Baga link, sa vada lumea, daca tii cont de astfel de studii.
    12 1
  • @dan_grc
    Vezi ca de la atata miros de motorina arsa incepeti sa aveti probleme mari.
    De curand VW a mai platit vreo 1,5 milioane de dolari sa scape un boss. BMW cu cat mai contribuie?
    In locul vostru mi-ar fi rusine sa deschid gura.
    1 15
  • Grupul VW are bubele lui, marca VW ma enerveaza, cu exceptia catorva putine modele, dar grupul are in componenta marci la care Volvo le ajunge la degetul mic, VW este un colos, mai elibereaza din frustrarile pe care le-ai acumulat, sa nu explodezi, mai ales ca ai alt cosmar de fapt, Bmw.
    11 1
  • io nelu
    ce frustrati sunt astia cu Volvo! Sa fie din cauza ca au facut o afacere proasta?
    12 4
  • @dan_grc
    Nu trebuie sa raspunzi, stai linistit si sustine in continuare cocalarimea si mafia BMw+ Mercedes+ VW. Toti sunt amendati si anchetati in diverse dosare de frauda.
    Stiu ca nu va convin studiile din Germania si UK unde Volvo e cel mai apreciat brand premium in timp ce BMW si germanele sunt pe ultimele locuri, dar asta e viata baieti. :)
    Si daca studiul zice ca Volvo are cele mai noi tehnologii, atunci asa este, chiar daca ele nu se vad ca semnalizari dinamice, beculete si ledulete ca sa atraga clientii.
    Volvo se adreseaza altei categorii de oameni. BMW ramane la marca ... Cocalarilor? :)
    Sa aveti un weekend placut si sa-i compatimiti in continuare pe cei ce iau Volvo pentru afacerea proasta facuta :)
    6 9
  • hazard
    si este in fruntea clasamentului de rechemari!
    6 2
  • @Hazard
    Care rechemari, dai si exemple?
    https://www.autonews.com/regulation-safety/bmw-adds-185000-units-recall-over-engine-fire-risk
    https://www.dw.com/en/bmw-to-recall-12000-cars-over-faulty-emissions-software/a-42721910
    https://www.industryweek.com/the-economy/regulations/article/21966565/bmw-fined-40-million-for-recall-violations
    Te referi la BMW-uri care iau foc, care ar fi trebuit reche,ate si nu s-a facut recall la ele si a fost amendata firma pentru asta?
    https://www.dw.com/en/south-korea-to-fine-bmw-10-million-over-engine-fires/a-46851142
    https://www.bbc.co.uk/news/business-44050686
    Sau va referiti la VW, Mercedes si BMW chemate la resoftare ca imput aerul cu emisii de zeci de ori mai mari decat ce au declarat la carte?

    Studiile JDpower din Germania pe ultimii 2 ani nu va plac ? :)

    Hai trezirea si daca nu stiti engleza, va ajutam cu traduceri :)

    Deci ca rezumat:
    1. BMW, Mercedes si grupul VW (Audi, Seat, Skoda, Porsche, etc) si-au luat cea mai mare amenda pentru minciuni si au fost nevoite sa resofteze masini. Volvo nu a fost amendata pentru asa ceva.
    2. BMW a fost amendata pentru ca a intarziat voit efectuarea de recall si AU MURIT oameni. Volvo a facut recall de voie fara a fi accidente si oameni morti.
    3. Cele mai sigure masini din LUME sunt Volvo, fie ca va place fie ca nu :) Deci cand fac recall ei pentru siguranta oamenilor sunt de apreciat. La pol opus sunt jegosii de la BMW care au asteptat sa moara oameni ca sa initieze recall, deci ciocul mic.
    daca vreti sa va mai documentati, to pe automarket a fost s un articol:
    https://m.automarket.ro/stiri/volvo-xc90-cea-mai-sigura-masina-din-marea-britanie-niciun-accident-fatal-in-16-ani-dupa-50000-de-unitati-vandute-83989.html
    Mentioam ca masina nu se adreseaza cocalarilor. Pentru voi exista BMW, deci va rugam sa nu o cumparati si sa-i stricati reputatia !!! Parca nu mi-as dori sa vad titluri ca: un cocalar cu Volvo a omorat o femeie si a fugit de la locul accidentului.
    2 8
  • Saptamana aceasta au fost doua cazuri, un biciclist bagat in sant, intentionat de un.sofer cu Logan, al doilea o nebuna care a lovit un politist pe motocicleta, nu mai stiu cu ce masina, dar nu era Bmw, imaginati-va daca erau Bmw, titlurile erau diferite.
    9 0
  • @ hazard si fani germane
    Cautati voi in articolul urmator ceva de firma Volvo, aia care cheama in service des :))
    https://www.automarket.ro/stiri/mercedes-benz-constructorul-cu-cele-mai-multe-recall-uri-in-europa-in-96137.html
    Deci avem pomenite pe prim loc Mercedes, iar BMW si Audi completeaza si ele clasamentul.
    Dar unii asa vad ei, ca Volvo recheama cel mai des :))
    Numai experti prin Romania, de asta avem si un parc auto asa bun, de asta sunt in top la morti in accidente auto, ca sunteti numai experti :))
    @ dan_grc: probabil ca titlul suna gen gen: un cocalar cu BMW a ccidentat un biciclist si o pitipoanca a lovit un pilitist. Acum de ce ar fi sunat asa titlurile, te las pe tine sa raspunzi si sa-i feliciti pe cei ce atrag asemenea denumiri de partea marcii tale preferate.
    Da, stiu, nu sunteti toti asa, dar de ce aveti denumirile astea ? de ce se uita lumea cu scarba (unii cred ca cu admiratie :)) ) la voi cand va vad in BMW ??? Ramane sa raspundeti voi la provocari de genul asta.
    0 9
  • io nelu
    citind mai sus este dovada clara ca am avut dreptate. Nu inteleg de ca atata ura impotriva masinilor premium germane! Am pomenit eu ca ar fi mai bune sau mai frumoase? Nu. Zic ca pe lumea asta exista si alte marci in afara de cele germane car pot sa-ti ofere satisfactie mai mare la un pret mai redus decat Volvo. Oare sa fie un impuls mahalagistic de a pozitiona Volvo in categoria premium prin improscarea cu noroi a triadei? Hm. Mai au ceva de lucru pana sa ajunga la performantele si tinuta de drum ale acestora, nu mi vorbesc de calitatea interioarelor. Na, ca acum i-am enervat de tot pe fanii Volvo. O zi buna domnilor si mai putina incrancenare. :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru