Studiu de design pentru monoposturile de Formula 1 din sezonul 2021: FIA propune 3 concepte

de Daniel Popescu
Sambata, 15.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a dezvăluit 3 concepte pentru dezvoltarea monopostului de Formula 1 pentru sezonul 2021, dintre care unul singur are elemente de design complet diferite de cele actuale.

FIA analizează în prezent cele mai bune opțiuni pe care le are pentru regulamentul Formulei 1 din sezonul 2021, atunci când intenționează să introducă o serie de schimbări majore.

Șeful Ross Brawn a colaborat în ultima perioadă cu reprezentanții echipelor și a prezentat în Singapore o serie de propuneri atractive pentru designul viitorului monopost. Punctul comun al monoposturilor este că aripile față și spate au semnificativ mai puține elemente, astfel că aspectul estetic al acestora a fost îmbunătățit.

Primul concept are la bază un monopost Mercedes, însă nu diferă foarte mult de cele din prezent. Una dintre noutăți este că sistemul de protecție halo a fost integrat mai bine în monopost pentru a arăta mai estetic decât versiunea actuală.

Al doilea concept are la bază un monopost Ferrari, iar acesta este de departe cel mai agresiv în termeni de design. "Al doilea concept este extrem. Unul dintre lucrurile noi pe care îl veți vedea sunt pneurile cu jante mai mari.

Suntem deciși să mizăm pe pneuri cu jante de 18 inch în viitor. Arată mai bine, dar avem și multe motive tehnice pentru care le vrem", a declarat Brawn.

În schimb, al treilea concept este și cel mai apropiat de monoposturile care concurează în prezent în Formula 1.

Brawn va continua discuțiile cu inginerii echipelor pe marginea acestor concepte, iar planul actual este că până la sfârșitul sezonului 2019 să se stabilească un regulament general cât mai avansat, pentru ca apoi echipele să aibă timp să dezvolte monopposturile pe baza noilor reguli.

Via Formula1

Comentarii (2)

  • Pe pariu ca va fi ales conceptul Mercedes ?
    5 2
  • Conceptele sunt ale FIA/Liberty media, nu au legatura cu constructorii, iar cele mai probabil sa nu prezinte niste concepte blank au ales culorile primelor 3 echipe din F1.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru