Studiu: Apple CarPlay și Android Auto bat la capitolul ergonomie sistemele multimedia ale mașinilor

de Mircea Meşter, Foto: Dreamstime
Joi, 05.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă aveți posibilitatea de a vă conecta telefonul la mașină prin Apple carPlay sau Android Auto, veți fi mai în siguranță pe șosea prin simplul fapt că acționarea comenzilor e mai ușoară.

Sistemele multimedia auto dezvoltate de Apple (CarPlay) și de Google (Android Auto) și care sunt activate prin conectarea telefonului la display-ul mașinii sunt mult mai ergonomice și mai ușor de utilizat decât sistemele built-in dezvoltate de producătorii de mașini. Aceasta este concluzia unui studiu realizat în SUA de Asociația Americană a Automobilului (AAA), organizație dedicată între altele analizei siguranței rutiere.

Studiul american a luat în considerare fluiditatea, reactivitatea, ergonomia și afișajul sistemelor multimedia construite de constructori și implementate pe mașini, apoi le-a comparat cu aceleași criterii în cazul sistemelor Apple CarPlay și Android Auto, care oferă o abordare mai familiară prin faptul că pun la dispoziția șoferului grafica și aplicațiile cu care aceștia sunt obișnuiți de pe telefon. 

"Sistemele integrate cer un nivel de atenție ridicat și foarte ridicat pentru a prelua și încheia un apel telefonic sau pentru a utiliza sistemul audio, în timp ce pachetele dezvoltate de Apple și Google au nevoie doar de un nivel de atenție moderat.

Cele două industrii ar trebui să lucreze împreună pentru a îmbunătăți semnificativ designul, funcționalitățile și siguranța pe care o oferă", concluzionează analiștii de peste Ocean.

Comentarii (4)

  • Apple carplay este inutil în absența google maps sau Waze, cel puțin în România unde Apple maps este dezastru. Pentru Spotify sau podcasturi chiar nu merită.
    9 0
  • Ete na... Adevarul este ca la mine in curte si eu am facut un studiu si catelul meu este cel mai rau.
    3 3
  • Marius G
    @DanG, asa este. Dar incepand cu Steptembrie-Octombrie (IOS12) Apple va oferi acces la Google Maps si Waze pe sistemul Carplay. Save God. Era chiar aiurea, sa ai un ecran de 7, 8, 10 inch si sa mai pui si telefonul (Iphone) pe parbriz.
    2 0
  • "Sistemele integrate cer un nivel de atenție ridicat și foarte ridicat pentru a prelua și încheia un apel telefonic sau pentru a utiliza sistemul audio" Serios????
    Sunt convins ca orice masina cu carplay sau android are si comenzi pe volan, si atunci cat de complicat poate fi sa raspunzi la tel sau sa cresti volumul. Ceva miroase rau...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru