Smart Fortwo și Forfour vor primi facelift-uri în septembrie: modelele de oraș ar putea rămâne doar cu versiunile electrice

de Daniel Popescu
Joi, 01.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart va lansa facelift-uri pentru modelele de oraș Fortwo și Forfour în luna septembrie, iar acestea ar putea rămâne pe piață doar în versiuni electrice, potrivit unor informații neoficiale.

Smart pregătește în această perioadă actualizarea gamei de modele prin lansarea unor facelift-uri pentru Fortwo și Forfour care vor fi prezentate în luna septembrie cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Publicația Autocar susține că este foarte posibil ca Smart să renunțe la toate versiunile cu motoare cu combustie internă de pe cele două modele, ca parte a planurilor de a se transforma într-un brand 100% electric.

Cu toate acestea, versiunile electrice EQ Fortwo și EQ Forfour sunt în prezent printre cele mai modeste de pe piață în ceea ce privește autonomia, în contextul în care acestea au baterie cu capacitatea de 22 kWh și pot parcurge în prezent doar 112 kilometri.

În plus, cele două modele se pot încărca cu cel mult 7 kW, mult sub specificațiile sistemelor de încărcare ale modelelor electrice proaspăt lansate pe piață.

Prin urmare, este de așteptat ca ambele modele să primească îmbunătățiri majore la acest capitol, dacă versiunile cu motoare cu combustie internă vor fi într-adevăr eliminate.

În primăvara acestui an, constructorul chinez Geely a cumpărat 50% din marca Smart deținută de Daimler, iar obiectivul este ca producătorul să dezvolte doar modele electrice începând din 2022. În plus, brandul va fi extins prin dezvoltarea unor modele subcompacte, iar producția va avea loc doar în China.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Și ce se va întâmpla cu Twingo?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru