Skoda Octavia suflă în ceafa lui Volkswagen Golf: modelul din Cehia a fost cea mai vândută mașină în patru țări europene în 2018

de Daniel Popescu
Marti, 26.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Octavia a fost anul trecut cea mai vândută mașina în Cehia, Polonia, Elveția și Estonia, în timp ce Volkswagen Golf și-a adjudecat acest titlu în 5 țări.

Volkswagen Golf a fost anul trecut cea mai vândută mașină de pe continentul european cu circa 445.000 unități, în timp ce Skoda Octavia a înregistrat aproape 213.000 de unități și a ocupat locul 11 în topul general.

Cu toate acestea, o analiză realizată de compania Jato Dynamics a scos în evidență că Octavia reușește treptat să câștige popularitate în numeroase țări europene.

Astfel, modelul produs la Mlada Boleslav a fost pe primul loc în preferințele clienților din Cehia, Polonia, Elveția și Estonia. Deși elvețienii preferă în principiu brandurile premium precum Mercedes-Benz și BMW, Octavia a reușit să se impună în această țară datorită vânzărilor de flote către companii, care se orientează în primul rând după raportul calitate-preț. În plus, Octavia a fost al doilea cel mai vândut model pe piețele din Finlanda, Ungaria și Slovacia.

Între timp, Golf și-a adjudecat titlul de cea mai vândută mașină în 5 țări europene, cu una mai mult decât Octavia, și a fost pe locul doi în alte patru țări, inclusiv în Elveția.

Datele centralizate de Jato indică și motivele pentru contrastul dintre rezultatele pe țări și cele generale: Golf are vânzări mai mari pentru că cele mai multe comenzi vin din Germania, Franța și Marea Britanie, cele mai mari piețe de pe Bătrânul Continent, în timp ce Octavia este apreciată în special pe piețele europene cu vânzări mai mici.

Skoda Octavia va primi în acest an o nouă generație, în timp ce Volkswagen a amânat startul vânzărilor pentru noua generație Golf pentru prima parte a anului 2020.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Machita
    Asta da jurnalism de Cancan, cica Octavia s-a vandut in mai putin de jumatate din numarul de Golf-uri vandute si totusi ii sufla in cheafa...
    11 0
  • ii sufla de la distanta, dooh!
    6 0
  • Probabil că suflă cu putere :)
    6 0
  • Edikkk
    De ce nu se spun modelele pentru fiecare ţară în parte...

    VAG nu domină în multe ţări, dar în unele... bine (deh Germania)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru