Skoda lansează un asistent digital inteligent: Kamiq și Scala, primele modele care primesc noul serviciu

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 25.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Laura este numele asistentului digital inteligent pregătit de Skoda. Serviciul este disponibil pe modelele Kamiq și Scala și face parte din sistemul de infotainment de top Amundsen.

Skoda a introdus un asistent digital inteligent, iar primele modele care beneficiază de acest serviciu sunt Kamiq și Scala. Conform oficialilor producătorului din Mlada Boleslav, noul asistent digital va putea fi apelat de șoferi prin simpla comandă vocală "Okey, Laura".

Serviciul pregătit de Skoda va oferi control vocal în 6 limbi (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană și cehă) și va fi capabil să înțeleagă și anumite dialecte. Skoda menționează că noul asistent digital inteligent este parte componentă a sistemului de infotainment de top Amundsen.

Asistentul dezvoltat de constructorul ceh va fi capabil să localizeze cele mai apropiate benzinării, restaurante sau magazine pe baza datelor furnizate de sistemul de navigație. De asemenea, asistentul va putea accesa sistemul audio pentru a încărca piesa favorită sau va putea scrie mesaje text.

De asemenea, cehii menționează că șoferii pot întrerupe dialogul cu asistentul digital și pot cere alte informații, fără a mai fi nevoiți să asculte până la capăt răspunsul inițial pregătit de "Laura".

Oficialii Skoda spun că serviciul va fi actualizat și îmbunătățit în mod constant, iar în viitorul apropiat, asistentul Laura va fi capabil să preia controlul anumitor funcții.

Cehii se gândesc și la posibilitatea de a utiliza asistentul în afara mașinii prin intermediul unui smartphone sau chiar în configuratorul online al mărcii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru