Skoda introduce conexiuni Apple CarPlay și Android Auto fără fir: Scala și Kamiq, primele modele care vor beneficia de noul sistem

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 28.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda introduce pe noile Scala și Kamiq serviciul Wireless SmartLink. Acesta permite conexiuni Apple CarPlay și Android Auto fără fir și poate fi comandat împreună cu sistem de încărcare wireless dedicat telefoanelor inteligente.

Majoritatea modelelor noi oferă sisteme de infotainment compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto. Vorbim despre un suport digital care permite "clonarea" principalelor aplicații de pe telefoanele mobile în sistemul multimedia al mașinii.

Skoda este unul dintre producătorii care oferă astfel de tehnologii, însă cehii anunță un nou produs. Acesta se numește Wireless SmartLink și permite conexiuni Apple CarPlay și Android Auto fără fir. În acest moment, serviciul este disponibil doar pentru telefoanele cu sistem de operare iOS, urmând ca în scurt timp să poată fi utilizat și de cei care folosesc un gadget cu sistem de operare bazat pe Android.

Conform reprezentanților Skoda, primele modele care vor beneficia de acest sistem sunt Scala și Kamiq, iar serviciul va fi disponibil opțional.

Sistemul va utiliza atât conexiunea de tip Bluetooth, pentru a stabili "legătura" cu telefonul inteligent, în timp ce datele necesare pentru procesul de mirroring vor fi transmise prin Wi-Fi.

Șoferii care vor să scape complet de cabluri pot bifa și sistemul opțional Phone Box care integrează o suprafață specială pentru încărcarea wireless a bateriilor telefoanelor inteligente.

Comentarii (1)

  • Amin!

    Ma chinui cu cabluri (care trebuie sa fie de calitate altfel nu fac fata), cu mufe proaste la telefon (din vina mea, probabil), cu dezordine in masina.

    Sper sa functioneze bine si sa existe aceasta optiune si pe Golf 8 (ca tot il laudam de mama focului).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru