Skoda a publicat imagini camuflate cu viitorul Enyaq iV: SUV-ul electric a pozat alături de câteva modele istorice din gama cehilor

de Cornel Șocariciu
Marti, 04.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda aniversează 125 de ani de la înființarea companiei, iar unul dintre evenimentele pregătite de cehi a avut în prim-plan o ședință foto cu 12 modele. Toate mașinile folosite sunt catalogate drept puncte de reper în istoria producătorului, iar pe listă se află și SUV-ul electric Enyaq iV, model care va fi prezentat oficial în 1 septembrie.

În 2020 Skoda aniversează 125 de ani de la înființarea companiei și 115 ani de la fabricarea modelului Voiturette A, primului automobil al constructorului ceh. Compania cu sediul în Mlada Boleslav a fost fondată în decembrie 1895 de Václav Laurin și Václav Klement, iar în 29 octombrie 1905 era produs primul vehicul al constructorului ceh.

Pentru a marca acest moment, cehii au pregătit mai multe evenimente speciale, iar unul dintre ele a avut loc recent.

Voiturette A, prima generație Superb, Popular Monte Carlo, Felicia, 1000 MB, Trekka, 110 R Coupe, Favorit, prima generație modernă Octavia, Yeti, Scala și viitorul SUV electric Enyaq iV au luat parte la o ședință foto pregătită de constructorul din Mlada Boleslav.

Conform oficialilor cehi, toate modelele folosite pentru această ședință foto sunt catalogate drept puncte de reper în istoria producătorului.

Pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, cehii au pregătit și un clip scurt cu toate cele 12 modele care au participat la eveniment.

Pe parcursul anului, Skoda pregătește și alte evenimente speciale care vor aduce în prim-plan modelele care au făcut istorie în gama cehilor.

Aceste evenimente vor avea loc în Europa, dar și în China sau India.

În plus, în 1 septembrie, Skoda va prezenta noul Enyaq iV, primul SUV electric al companiei dezvoltat pe noua platformă MEB a grupului Volkswagen. Modelul va fi disponibil în cinci versiuni de motorizare, iar pachetul de acumulatori va putea fi comandat în trei variante. Cea mai puternică versiune se numește Enyaq iV RS și va dezvolta 306 CP, iar varianta cu cea mai bună autonomie va oferi până la 500 de kilometri cu un singur "plin" al bateriilor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru