Skoda a prezentat noul Kodiaq GT: primul SUV coupe din istoria cehilor este disponibil doar pe piața din China

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 17.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Kodiaq GT. Primul SUV coupe din istoria constructorului ceh este disponibil exclusiv pe piața din China. Clienții vor avea la dispoziție doar motoare pe benzină, iar sistemul de tracțiune integrală este oferit standard.

În urmă cu câteva zile, Skoda a publicat primele schițe oficiale cu Kodiaq GT. Acum, constructorul din Mlada Boleslav oferă primele fotografii și detalii oficiale referitoare la primul SUV coupe din istoria mărcii. Noul Skoda Kodiaq GT va fi disponibil doar în China, cea mai mare piață de desfacere a producătorului ceh.

"Skoda Kodiaq GT reprezintă o bornă importantă din strategia pregătită pentru piața din China. Suntem încrezători că proaspătul SUV coupe este capabil să atragă o serie de clienți noi și să ofere experiențe plăcute", a declarat Ralf Hanschen, președintele Skoda China.

Din punct de vedere estetic, viitorul Skoda Kodiaq GT preia în totalitate zona frontală a fratelui Kodiaq, însă plusează cu elemente noi. Plafonul plonajat, stopurile mult mai agresive și zona din spate revizuită sunt elementele cu care Kodiaq GT vrea să impresioneze plublicul asiatic. Totodată, SUV-ul coupe va deveni primul model vândut de producătorul ceh în China care va avea numele mărcii inscripționat pe spate în locul clasicului logo.

Noul Kodiaq GT va fi oferit standard cu instrumentarul digital de bord (Digital Cockpit), iar habitaclul integrează o serie de materiale noi și accesorii restilizate.

Gama de sisteme de asistență include următoarele: Blind Spot Detect, Front Assist și Adaptive Cruise Control cu funcție Stop&Go.

Skoda Kodiaq GT va fi disponibil doar cu motorizări pe benzină. Clienții pot comanda unitatea de 2.0 litri în versiunea de 186 CP sau în varianta de 220 CP. Indiferent de nivelul de putere ales, SUV-ul coupe dispune de o cutie automată cu 7 rapoarte și de un sistem de tracțiune integrală.

Comentarii (3)

  • Andrei
    Groaznica
    6 6
  • someone
    nu aduce deloc a x6, care e "oficial" primul suv coupe. doar faptul ca are plafonul putin inclinat spre luneta nu cred ca il include intr-o noua clasa de masini.
    spatele trebuia sa fie mai radical ca sa se ridice la nivelul pretentiilor
    5 3
  • vw s-a apucat de facut carnati
    @Andrei
    E pe gustul chinezilor din China. Nu am nicio banuiala cui foloseste articolul acesta.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru