Skoda a lansat o platformă de car-sharing pentru studenți: proiectul Uniqway va fi testat inițial în Praga

de Paul Cosma
Miercuri, 12.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda se laudă cu prima platformă europeană de car-sharing destinată studenților. Proiectul Uniqway va fi testat inițial cu ajutorul a 3 universități din Praga. Studenții vor putea închiria mașinile Skoda în schimbul unui tarif de circa 1.15 euro pe oră, plus 19 eurocenți la fiecare kilometru. Costurile sunt programate să scadă la distanțe mai mari sau la închiriere pe mai multe zile.

Soluțiile de mobilitate digitală fac parte din strategia Skoda 2025, cehii având colaborări în această direcție cu diferite start-up-uri și companii inovatoare.

O astfel de soluție este Uniqway, o platformă de car-sharing gândită pentru studenți, despre care Skoda spune că este prima de acest fel la nivel european.

Constructorul afirmă că proiectul va fi testat inițial în Praga, în colaborare cu 3 universități. Studenții se pot înregistra în sistem cu ajutorul legitimației și pot să localizeze cea mai apropiată mașină cu ajutorul unei aplicații mobile.

Tariful de închiriere este de circa 1.15 euro pe euro plus 19 eurocenți pe fiecare kilometru parcurs. Tariful este programat să scadă în cazul călătoriilor mai lungi sau pentru închiriere pe mai multe zile, potrivit Skoda.

Uniqway presupune o flotă de mașini Skoda Fabia, care vor fi disponibile în jurul clădirilor universităților și în parcările publice fără plată.

Via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru