Silverstone și-a prelungit contractul cu Formula 1: circuitul va găzdui Marele Premiu al Marii Britanii cel puțin până în 2024

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul de la Silverstone va rămâne în calendarul Formulei 1 pentru cel puțin încă cinci sezoane, după ce contractul care urma să expire în acest an a fost prelungit până în 2024.

Viitorul Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii a fost în dubiu în ultima perioadă. Circuitul de la Silverstone încheiase un contract cu Bernie Ecclestone care urma să expire abia în 2026, însă acesta a fost reziliat la cererea organizatorilor din cauza faptului că taxa de participare în campionat urma să crească cu 5% în fiecare an.

În cele din urmă, la capătul unor negocieri de mai multe luni, Silverstone a semnat un nou acord cu Formula 1 și va rămâne în calendar pentru încă cel puțin 5 ani, adică până în 2024.

"Suntem foarte încântați să confirmăm că Marele Premiu al Marii Britanii va rămâne în calendarul Formulei 1 pentru cel puțin încă 5 ani, iar cursa va rămâne la circuitul de la Silverstone", spun oficialii circuitului.

În ultima perioadă au existat inclusiv speculații că Formula 1 își dorește o cursă stradală în Londra, însă aceasta a devenit incertă după semnarea noului contract cu Silverstone. În plus, este posibil că circuitul de la Silverstone să găzduiască și o sesiune de teste în timpul sezonului începând de anul viitor.

Cursa de la Silverstone este cea mai populară din calendarul Formulei 1 din punct de vedere al numărului de fani prezenți în tribune.

La ediția de anul trecut au asistat 140.500 de spectatori, în timp ce numărul total de spectatori de pe parcursul întregului weekend de cursă a fost de 340.000.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru