Sian, cel mai puternic Lamborghini de serie de până acum: sistem mild-hybrid la 48V cu supercapacitor, 819 CP și sub 2.8 secunde pentru 0-100 km/h

de Cornel Șocariciu
Marti, 03.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a publicat primele imagini cu noul Sian. Supercar-ul este echipat cu un sistem mild-hybrid la 48V și cu motorul V12 de 6.5 litri. Publicul va putea admira noul Lamborghini Sian în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Lamborghini a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Sian. Cel mai nou supercar dezvoltat de producătorul din Sant'Agata Bolognese are un design inspirat de conceptul electric Terzo Millennio și, în premieră pentru italieni, integrează un sistem mild-hybrid de propulsie.

Lamborghini Sian va fi produs într-o ediție limitată la 63 de unități, prețul de pornire fiind de peste 3.2 milioane de euro.

La baza sistemului hibrid pregătit de italieni stă motorul V12 de 6.5 litri capabil să ofere 785 de cai putere la 8.500 rpm și 720 Nm. Sistemul mild-hybrid include și un motor electric care generează 34 de cai putere și 38 Nm. Tehnologia mild-hybrid funcționează la 48V, iar oficialii Lamborghini spun că în locul acumulatorilor clasici au mizat pe un supercapacitor.

Conform constructorului din Sant'Agata Bolognese, sistemul de propulsie oferă un total de 819 cai putere, Sian fiind astfel cel mai puternic Lamborghini de serie produs până acum.

Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu șapte rapoarte și de un sistem de tracțiune integrală.

Lamborghini menționează că noul Sian poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2.8 secunde, iar viteza maximă trece de 350 km/h.

O parte dintre formele agresive ale lui Sian au fost împrumutate de pe conceptul Terzo Millennio. Designerii italieni propun o semnătură luminoasă nouă în dreptul luminilor de zi, stopuri hexagonale, prize de aer generoase și două terminații cu formă hexagonală pentru sistemul de evacuare. De asemenea, Lamborghini menționează că designerii s-au inspirat și din liniile vechiul Countach.

Oficialii producătorului italian spun că noul Sian este echipat cu sisteme aerodinamice active, dar și cu o direcție integrală. Fanii vor putea admira noul Lamborghini Sian în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își deschide porțile în 10 septembrie. 

Comentarii (4)

  • someone
    nu e cam putina electricitate in acest sistem? motor electric de 34 cai? serios? nu se apropie nici macar de 918 hybrid care nu se mai fabrica de ani buni
    8 0
  • @someone
    ai pus punctul pe i! nu stiam ce e in neregula cu masina asta! motorul electric are puterea prea mica!
    9 1
  • Motorasul electric este doar de decor... altfel spus, este pentru impozit, ecobonus si alte "facilitati". Am vazut si pe Escalade, F150 si alti mastodonti acest "siretlic"
    14 0
  • Octavian
    motorul electric o fi pt stergatoare :)
    sau o fi electromotorul pt pornit cei 12 cilindri :)

    inteleg ca nu vor sa puna prea multe baterii in masina asta dar chiar asa 34cp...?!

    in rest nu poti sa zici decat "Lamborghini" !!!
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru