Și americanii au probleme cu animalele care ajung pe șosea: pagube de 4 miliarde de dolari în urma accidentelor

de Bogdan Mirică, Foto: www.dreamstime.com
Joi, 31.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Problema animalelor care ajung pe șosea și sfârșesc tragic nu este semnalată doar în România. Și în Statele Unite există multe accidente de acest tip, multe dintre ele cu urmări tragice.

Se întâmplă foarte des să vedem animale moarte pe drumurile de la noi din țară. Mașinile fac multe victime în rândul necuvântătoarelor, care de cele mai multe ori sunt câini sau pisici. Dincolo de Ocean, americanii se confruntă cu aceeași problemă. Diferă doar animalele implicate în accidente.

Potrivit unui studiu realizat de Havahart pe 1000 de șoferi, cel mai frecvente accidente de acest tip implică cerbi. În peste 70% dintre statele americane a reieșit că cerbii sunt cei mai des loviți de mașini. Vulpile, veverițele și păsările sunt și ele în topul clasamentului. Pisicile și câinii nu sunt victime atât de frecvente, așa cum se întâmplă la noi.

Urmareste Automarket
O evaluare a pagubelor produse de acest tip de accidente indică peste patru miliarde de dolari anual.
În plus, la acestea se adaugă 12.000 de răniți și chiar 150 de morți.

Dintre cei 1000 de americani intervievați, 79% au declarat că au lovit un animal cu mașina. Majoritatea au fost de părere că în cazul animalelor mici nu este bine să încerci să le eviți sau să frânezi. 60% dintre cei 1000 de oameni au afirmat că în cazul animalelor mai mari trebuie să frânezi de urgență pentru a diminua impactul. 

via carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru